Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 26. 08:52, szerda | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Zsaru receptek kaptak helyet az új kötetben

Zsaru receptek kaptak helyet az új kötetben

Áprilisban jelent meg A 700 éves Tamási 700 receptje sorozat 6. füzete, amelynek újdonságairól a szerkesztőt, Örményi Jánost kérdeztük.

A kötet egyik újdonsága, hogy a Tamási Rendőrkapitányság támogatásával és közreműködésével készült el. - A kiadvány tervezését már a múlt év végén elkezdtük dr. Bognár Szilveszter ezredes úrral és munkatársaival, Szalai Ágnes bűnmegelőzési főelőadóval és Badáczy Szabolcs főhadnaggyal - mondta Örményi János. - A kapitányság hivatásos és polgári állománya több, mint 100 receptet adott közre, amelyből 68-at válogattunk be. A többi sem vész el, ezek majd a hátralévő négy kötetbe kerülnek. A kiadvány másik különlegessége, hogy bűnmegelőzési céllal is írtuk, ezért az oldalak alján rövid, egymondatos bűnmegelőzési tanácsok kaptak helyet.
- Mi jellemzi a rendőrök által közölt ételeket?
- A kérdésre a választ az Olvasókhoz írt köszöntőjében azt hiszem a kapitány úr pontosan megfogalmazta: „Igen, azt el kell ismernünk, hogy mi inkább a hagyományokat ápoljuk, s nem a gasztroenterológusok, diabetikusok tanácsait követjük. Ezért a mi ételeink nem csak finomak, de laktatóak is.” Ezt bizonyítja például, hogy több csülök recept szerepel, illetve az alapanyagok kalkulációjában igen bőséges az anyaghányad. Remélem, hogy nem sértem meg a közreműködőket, ha azt mondom, hogy édes szájúak, ezt a változatos süteményleírások igazolják. A legújabb füzet olvasói a korábban megszokott változatos ételeket találják meg, amely azt mutatja, hogy nem csak „szolgálnak és védenek”, hanem szívesen állnak a tűzhely, a bogrács mögé, s ragadnak fakanalat.

A füzet a már ismert partnereknél, a Kop-Ka Zrt. 3-as ABC-jében, az Amon Ré könyvesboltban és a Formula papírboltban, valamint a Tourinform Irodában vásárolható meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.