Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 12. 16:47, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Az elmúlt 24 óra eseményei, az esőzések miatti vonulások

 Az elmúlt 24 óra eseményei, az esőzések miatti vonulások

A Tolna megyei tűzoltóknak csütörtökön egy tűzeset és öt műszaki mentés adott munkát.

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka leégett egy boltnak használt épület melléképülete Faddon, az Öreg utcában. A boltnak a tetőszerkezete semmisült meg a kettes kiemelt fokozatú tűzben. Az oltásban a szekszárdi és paksi hivatásosok mellett a tolnai önkormányzati és a faddi önkéntes tűzoltók is részt vettek, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult. Az épületben több gázpalack és acetilénpalack is volt, melyeket a szomszéd, valamint a közelben lakó két tűzoltó hozott ki az épületből, akik az értékek mentésében is segítettek a tulajdonosnak. Az oltás és az utómunkálatok hajnali öt óráig elhúzódtak, összesen hét vízsugár üzemelt a helyszínen. Az épületet nem életvitelszerűen használták, a tűzben nem sérült meg senki. (Képek itt)

A 61-es út 46-os kilométerénél egy személyautó borult az árokba és forgalmi akadályt képzett csütörtök délután. A jármű áramtalanítását és a közlekedési akadály megszüntetését a tamási önkormányzati tűzoltó végezték. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg.

Dombóváron a Szabadság utcában egy személyautó és egy kismotor ütközött késő délután, a forgalmi akadályt a dombóvári hivatásos tűzoltók szüntették meg.

Harcon a Fő utca egyik családi házának tetőszerkezetére a szomszédos partfalról esővíz tört be csütörtök késő este, ami a födém egy részét leszakította, megrongálta. A szekszárdi hivatásos tűzoltók a befolyó víz útját kéziszerszámok segítségével elzárták, a lelógó épületelemeket eltávolították. A helyszínen a szekszárdi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője helyszíni szemlét végzett. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az épület szerkezeti elemeiben nem történt károsodás, a ház első része továbbra is lakható maradt.

Szekszárdon a Széchenyi utca egyik lakásába víz folyt be a szomszédos, tetőfelújítás alatt álló épületről. A szekszárdi hivatásos tűzoltók megigazították és rögzítették a tetőfóliát, így megakadályozták a víz további beszivárgását.

Az M6-os autópálya 105-os kilométerénél a jobb pályán egy személyautó a szalagkorlátot átszakítva az árokba hajtott. A gépjárműben ketten utaztak, a balesetben egyikük sem sérült meg. A paksi hivatásos tűzoltók az autó áramtalanítását végezték.

Péntek hajnalban a kölesdi Hunyadi utcában egy lakóház mögötti löszfal megcsúszott és a lakóházat veszélyeztette. A ház kéménye ledőlt, a házban lakó három felnőtt és két gyermek még a tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédba költözött. Az illetékes szekszárdi polgári védelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője helyszíni szemlét végzett. Az épületet statikus vizsgálja.

Péntek hajnalban a szekszárdi és paksi hivatásos tűzoltókat is hívták kidőlt fa és leszakadt faágak eltávolításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.