Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 29. 17:54, kedd | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: bestofmylife-kultura.blogspot.com

Biztonságban mindenszentekkor és halottak napján is

 Biztonságban mindenszentekkor és halottak napján is

Mindenszentekkor természetesen nem a tűzvédelem jut eszünkbe, ezért is fordul elő, hogy ebben az időszakban gyakran okoznak tüzet a sírokon elhelyezett gyertyák

Annak érdekében, hogy az emlékezés ünnepe tűz- és balesetmentesen teljen, és bensőséges hangulatát ne árnyékolhassa be semmilyen előre nem várt esemény, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi biztonsági szabályok betartására hívja fel a lakosság figyelmét.

A gyertyákat a sírhelyeken úgy helyezzék el, hogy éghető anyag ne legyen mellette, valamint nem éghető alátétet (fém, vagy hőálló üveglap stb.) használjanak, mivel a gyertyalánghoz közel lévő éghető anyagot (papír, éghető díszítés, stb.) a gyertyaláng hője - vagy a lecsepegő, esetleg égve lecsepegő forró gyertya - meggyújthatja. A közelben lévő éghető anyag meggyulladhat akkor is, ha az égve, őrizetlenül hagyott gyertya „tövig ég”.

Amennyiben otthon emlékeznek meg elhunyt szeretteikről, hozzátartozóikról, a meggyújtott gyertyákat minden esetben oltsák el, ha a helyiséget, vagy a lakást elhagyják, mert az égve felejtett gyertyák könnyen tüzet okozhatnak.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, és tűz keletkezik, azt azonnal jelezzék a tűzoltóságra, majd fizikai és egészségi állapotuknak megfelelő mértékben igyekezzenek megakadályozni a lángok terjedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.