Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. November 06. 14:32, szerda | Helyi

Lenyűgöző, megrázó olvasmányt mutattak be

 Lenyűgöző, megrázó olvasmányt mutattak be

Könyvbemutatót tartott dr. Cey-Bert Róbert Gyula A Székely Hadosztály című új regényéről a simontornyai várban.

Máté Imréné múzeumpedagógus, a vár vezetője arról számolt be, hogy az író olyan információkat osztott meg az egykori hadosztály szerepéről, amelyek az előző rendszerben még tabunak számítottak. A könyv a Magyar Királyság huszadik századi két, súlyos, talán legnehezebb évét mutatja be. Cey-Bert Róbert könyve lenyűgöző, megrázó olvasmány, amely megérteti velünk a székely hazafiak hősi küzdelmét a hatalmas túlerővel támadó román hadsereg ellen. Halált megvető bátorságuk, életáldozatuk üzenete örök érvényű a magyarok számára. – A Székely Hadosztály honvédő harca a 20. század egyik legmegrendítőbb története, amely azt mutatja, hogy nincs lehetetlen még a legreménytelenebb helyzetben sem a cselekvésre képes, hazaszeretettől fűtött hősök számára. A hadosztály küzdelme a hit lélekerősítő szerepének a története: hit az Istenben, a család és a nemzet boldogulásában – mondta Cey-Bert Róbert Gyula.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 08:41, péntek | Helyi

Ittas volt a tegnap esti baleset sofőrje

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan ház udvarára.

2020. Január 24. 08:37, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 23. 09:02, csütörtök | Helyi

Gyerekeknek és kisállatoknak gyűjtöttek

A Tolna Megyei Kormányhivatalban már évek óta hagyomány, hogy adventi időszakban adománygyűjtést szerveznek a kollegák minden szervezeti egységnél.

2020. Január 23. 09:00, csütörtök | Helyi

Kiderült, miért gyulladt ki a WC a pécsi IC-n pénteken

Nem volt érvényes jegye az utazáshoz, ezért bement a mosdóba, hogy időt nyerjen - mondta a férfi.