Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2013. Július 05. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Könnyü László Városi Könyvtár

Szabadidős tábor Lengyel-Annafürdőn

 Szabadidős tábor Lengyel-Annafürdőn

Öt napos Tudás- és Élmény táborban nyaralhatott a tamási és a nagykónyi általános iskola húsz tanulója Lengyel-Annafürdőn

A TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0302 „Együtt a tudásért” projekt keretén belül tartott öt napos Tudás- és Élmény táborban nyaralhatott a tamási és a nagykónyi általános iskola 20 főképp hátrányos helyzetű 5-6. osztályos tanulója Lengyel-Annafürdőn. A szép környezetű táborban a gyerekeknek változatos, szórakoztató és hasznos programokat szerveztek a könyvtárosok. A résztvevők 5 fős csoportokban hasznos ismereteket szerezhettek különböző témákban. Az „ízmestereket” Jakab Jánosné vezette be a főzés rejtelmeibe, a „levelibékák” interaktív természetismeret foglalkozáson vehettek részt és szakember vezetésével járták be a környékbeli erdőt. A „cinegemadarak” csoportját Gulyás Ildikó tanította citárázni, a „romkeresőket” pedig dr. Czövek Attila régész ismertette meg a mesterség érdekességeivel, szépségeivel és nehézségeivel. Másnap a kis csapatot a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban várta múzeumpedagógiai foglalkozásra, ahol a gyerekek játékosan, de valódi régészeti leletekkel körülvéve ismerkedhettek a régmúlt embereinek életével. A táborlakókkal ellátogattak Bikalra a középkori élményparkba, és egyik nap pedig a táborhoz tartozó ökokunyhónál a hagyományos és környezetbarát életmódba nyerhettek bepillantást a gyerekek. Az esték sem szűkölködtek érdekességekben. Játékos előadások, éjszakai túra, tánctanulás, csillagnézés és közös programok tették teljessé a napot. A táborból a gyerekek hasznos tudással, élménnyel és a jutalomtallérokért kapott könyvekkel gazdagodva térhettek haza.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 10:50, hétfő | Helyi

Folytatódnak az ellenőrzések Tolna megyében

A héten Tamásiban is ellenőrzik a ruha- és ajándékárusokat.

2019. November 11. 10:43, hétfő | Helyi

Kazánházban keletkezett tűz Pincehelyen

A kiérkező tamási és simontornyai egység teljes légzésvédelem mellett eloltotta a tüzet.

2019. November 06. 14:32, szerda | Helyi

Lenyűgöző, megrázó olvasmányt mutattak be

Könyvbemutatót tartott dr. Cey-Bert Róbert Gyula A Székely Hadosztály című új regényéről a simontornyai várban.

2019. November 06. 14:29, szerda | Helyi

Csaknem a duplájával közlekedett az audis

A halálútnak is nevezett 631-es úton annak ellenére hajtott majdnem a megengedett sebesség duplájával, hogy az útszakaszon az elmúlt hónapban hárman vesztették életüket.