Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2013. Július 05. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Könnyü László Városi Könyvtár

Szabadidős tábor Lengyel-Annafürdőn

 Szabadidős tábor Lengyel-Annafürdőn

Öt napos Tudás- és Élmény táborban nyaralhatott a tamási és a nagykónyi általános iskola húsz tanulója Lengyel-Annafürdőn

A TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0302 „Együtt a tudásért” projekt keretén belül tartott öt napos Tudás- és Élmény táborban nyaralhatott a tamási és a nagykónyi általános iskola 20 főképp hátrányos helyzetű 5-6. osztályos tanulója Lengyel-Annafürdőn. A szép környezetű táborban a gyerekeknek változatos, szórakoztató és hasznos programokat szerveztek a könyvtárosok. A résztvevők 5 fős csoportokban hasznos ismereteket szerezhettek különböző témákban. Az „ízmestereket” Jakab Jánosné vezette be a főzés rejtelmeibe, a „levelibékák” interaktív természetismeret foglalkozáson vehettek részt és szakember vezetésével járták be a környékbeli erdőt. A „cinegemadarak” csoportját Gulyás Ildikó tanította citárázni, a „romkeresőket” pedig dr. Czövek Attila régész ismertette meg a mesterség érdekességeivel, szépségeivel és nehézségeivel. Másnap a kis csapatot a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban várta múzeumpedagógiai foglalkozásra, ahol a gyerekek játékosan, de valódi régészeti leletekkel körülvéve ismerkedhettek a régmúlt embereinek életével. A táborlakókkal ellátogattak Bikalra a középkori élményparkba, és egyik nap pedig a táborhoz tartozó ökokunyhónál a hagyományos és környezetbarát életmódba nyerhettek bepillantást a gyerekek. Az esték sem szűkölködtek érdekességekben. Játékos előadások, éjszakai túra, tánctanulás, csillagnézés és közös programok tették teljessé a napot. A táborból a gyerekek hasznos tudással, élménnyel és a jutalomtallérokért kapott könyvekkel gazdagodva térhettek haza.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 10:38, hétfő | Helyi

Életet mentettek Simontornyán

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

2020. Május 31. 09:40, vasárnap | Helyi

Újabb állami földekre lehet ajánlatot tenni

A legtöbb földrészletet Miszlán és Tamásiban hirdettek meg huszonkét, illetve huszonegy területtel.

2020. Május 31. 09:37, vasárnap | Helyi

Holnaptól visszaállnak a vezetési- és pihenőidők szabályai

Június 1-től visszaállnak a vezetési- és pihenőidőre vonatkozó korábbi szabályok. Szomorú tény, hogy május utolsó hetében több, tehergépkocsit érintő baleset is történt Tolna megye útjain.

2020. Május 30. 09:08, szombat | Helyi

Várják a fotókat, történeteket

Centenáriumi online fotókiállítást szerveznek Tamásiban Trianon 100. évfordulója alkalmából.