Városlista
2019. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2013. Július 05. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Könnyü László Városi Könyvtár

Szabadidős tábor Lengyel-Annafürdőn

 Szabadidős tábor Lengyel-Annafürdőn

Öt napos Tudás- és Élmény táborban nyaralhatott a tamási és a nagykónyi általános iskola húsz tanulója Lengyel-Annafürdőn

A TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0302 „Együtt a tudásért” projekt keretén belül tartott öt napos Tudás- és Élmény táborban nyaralhatott a tamási és a nagykónyi általános iskola 20 főképp hátrányos helyzetű 5-6. osztályos tanulója Lengyel-Annafürdőn. A szép környezetű táborban a gyerekeknek változatos, szórakoztató és hasznos programokat szerveztek a könyvtárosok. A résztvevők 5 fős csoportokban hasznos ismereteket szerezhettek különböző témákban. Az „ízmestereket” Jakab Jánosné vezette be a főzés rejtelmeibe, a „levelibékák” interaktív természetismeret foglalkozáson vehettek részt és szakember vezetésével járták be a környékbeli erdőt. A „cinegemadarak” csoportját Gulyás Ildikó tanította citárázni, a „romkeresőket” pedig dr. Czövek Attila régész ismertette meg a mesterség érdekességeivel, szépségeivel és nehézségeivel. Másnap a kis csapatot a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban várta múzeumpedagógiai foglalkozásra, ahol a gyerekek játékosan, de valódi régészeti leletekkel körülvéve ismerkedhettek a régmúlt embereinek életével. A táborlakókkal ellátogattak Bikalra a középkori élményparkba, és egyik nap pedig a táborhoz tartozó ökokunyhónál a hagyományos és környezetbarát életmódba nyerhettek bepillantást a gyerekek. Az esték sem szűkölködtek érdekességekben. Játékos előadások, éjszakai túra, tánctanulás, csillagnézés és közös programok tették teljessé a napot. A táborból a gyerekek hasznos tudással, élménnyel és a jutalomtallérokért kapott könyvekkel gazdagodva térhettek haza.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 13:28, szerda | Helyi

Fejezzük be közösen!

A 700 éves Tamási 700 receptje utolsó füzetéhez várják az ételleírásokat.

2019. Szeptember 18. 13:26, szerda | Helyi

Walesben jártak a kisgimisek

Tizenhárom béris diák utazott júliusban Llandudnoba, Walesbe, két kísérőtanárral, Szilágyi Évával és Varga-Pintér Katalinnal.

2019. Szeptember 16. 10:08, hétfő | Helyi

Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik ma

A kampány során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik.

2019. Szeptember 16. 10:06, hétfő | Helyi

Ismét felvilágosítást, tanácsot kaphatunk - és egy jó kávét

A Police Coffee nevet viselő program ismét Tamásiba látogat.