Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Június 21. 07:38, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: Ótos Réka

Uniós források kerülnek átcsoportosításra

 Uniós források kerülnek átcsoportosításra

Várhatóan ősszel átcsoportosítják a TOP Program Tolna megyei, 27,5 milliárd forintos keretén belüli forrásokat a gazdaságfejlesztési projektek javára - mondta a Tolna megyei közgyűlés elnöke hétfőn Tamásiban

Hirt Ferenc a megye gazdaságának és az úthálózat fejlesztésének összefüggéseire hívta fel a figyelmet a Tamásiban tartott sajtótjékoztatón.

A térségben ingázó munkavállalóknak fontos, hogy megfelelő utak álljanak rendelkezésre, illetve a munkahelyteremtő beruházások is esélyesebbek, ha az infrastruktúra jól kiépített. Több potenciális befektető érdeklődik a térségben, akik akár 50-100 fő foglalkoztatására alkalmas beruházást valósítanának meg. További érdeklődőket is várnak, hiszen a térség gazdaságfejlesztésének érdekében nyitottak a hasonló kezdeményezésekre. Zajlanak az egyeztetések Fejér megyével, az Észak-Tolna és Dél-Fejér térségek együttes fejlesztési programja kapcsán, amelyet hazai forrásból finanszírozva, a kormány támogatásával szeretnének megvalósítani. A két megyét érintő aprófalvas, elmaradott vidék számára a mezőgazdaság és a gyógynövénytermesztés lehetnek kitörési pontok.

Fehérvári Tamás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívásait illető pályázói aktivitásról adott tájékoztatást. A 2015. évi keret közel 26 milliárd forint – hívta fel a figyelmet. A nyáron és az ősszel is nyitva állnak még pályázatok, ám a május végéig beadott támogatási kérelmek alapján jelentős – mintegy másfélszeres – a túljelentkezés, amelyet az elnök természetesnek nevezett, hiszen így a legéletképesebb projektek valósulhatnak meg. A Közgyűlés döntött az Integrált Területi Program (ITP) módosításáról – emlékeztetett az elnök. Az ITP megváltoztatásával azokhoz a felhívásokhoz tartozó összegek csoportosíthatóak át, amelyek iránt eddig kevésbé érdeklődtek a pályázók. Így több forrás jut azokra a célokra, amelyeket az érintettek leginkább szeretnének megvalósítani, és a kormány gazdaságfejlesztési szándékával is összhangban állnak.

Porga Ferenc, Tamási polgármestere a városra vonatkozó fejlesztési elképzelésekről nyilatkozott. Úgy tervezik, összesen 15 TOP-os pályázati felhívásra adják be támogatási kérelmüket; ennek fele már meg is történt. Főként a városi infrastruktúra fejlesztését tűzték ki célul, emellett bölcsődei, szociális intézményi bővítést szeretnének, valamint a turizmus fellendítésére törekednek. Utóbbit illetően jó alapnak számít a fürdő, a kerékpárút-hálózat és a Miklósvári Parkerdő. A városvezetés a szabadidős- és sportlehetőségeket fiataloknak és időseknek egyaránt biztosító Sportok Házát tervezi megvalósítani. Porga Ferenc kijelentette: környezetbarát, modern és élhető Tamásit építenek a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.