Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 05. 12:24, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

12 éves öccsét is magával vitte a bűncselekmények helyszínére

12 éves öccsét is magával vitte a bűncselekmények helyszínére

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy fiatalokból álló társaság tagjai ellen folytattak, akik különböző összetételben loptak Hőgyészen és Mucsiban.

Mint arról korábban beszámoltunk, két szolgálaton kívüli rendőr 2020. június 16-án a késő esti órákban észlelte, hogy egyikük ingatlanának szomszédságában levő lakatlan házban ismeretlenek mozgolódnak. A rendőrök azonnal elindultak, és a lakást két oldalról közelítették meg, ahol elfogtak egy 12 és egy 16 éves Mucsiban élő fiút, azonban harmadik társuk – egyikük 19 éves testvére – elmenekült. A fiatalok elmondták, hogy hárman mentek a lakatlan hőgyészi házhoz, ahonnan lopni akartak. A helyszíni intézkedés közben visszament az ingatlanhoz a 19 éves fiú is, és elismerte a rendőröknek, hogy lopási céllal mentek Hőgyészre autóval, melyet a 16 éves ismerőse vezetett. A helyszínen a nyomozók az ingatlan udvarára összekészítve megtalálták az onnan kihordott tárgyakat, egy benzines kannát, szerszámokat, alkatrészeket és egyéb értékeket. A rendőrök a fiatalokat előállították és elszámoltatták. Nekik lopás vétség kísérlete miatt kell felelniük. A 16 éves fiúval szemben az egyenruhások szabálysértési feljelentést is tettek engedély nélküli vezetés elkövetése miatt, mivel úgy ült a volán mögé, hogy nincs jogosítványa. A Tamási Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás során kiderült, hogy a hőgyészi lopás mellett a 19 éves fiatal további vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett ismerőseivel, egy 25 és egy 36 éves szintén Mucsiban élő férfival. A 19 éves fiatalnak azért is felelnie kell, mert gyermekkorú testvérét is magával vitte a hőgyészi betörés helyszínére. Őt a lopások mellett kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésével is meggyanúsították a nyomozók. A Tamási Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.