Városlista
2025. december 5, péntek - Vilma

Hírek

2018. Október 10. 10:37, szerda | Helyi

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

Az állami erdőgazdaság, a VADEX Mezőföldi Zrt. által rendezték meg immár 12. alkalommal a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált Soponyán.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Vendéglátási ágazata is képviseltette magát egy főzőcsapattal, a „Gyulaji Főzőmesterek” névvel.
A Gyulaj Zrt. csapatát nem volt könnyű a vadászidény kezdetén, és a sűrű vadászvendég forgalom idején - a szarvasbőgés időszakában - összeállítani. A Zsoldos Lajos vendéglátási ágazatvezető által kijelölt csapat tagjai: Horváth Lajos óbiródi főszakács vezetésével, Balogh Jánosné, Tothi Ildikó és Banász Zoltánné voltak.
A vadgasztronómiai fesztivál szervezőinek egyik fő célja a kiváló magyar és rendkívül egészséges, ízletes biotermék, a vadhús népszerűsítése Magyarországon, mindezt nemzetközi kitekintéssel. Európában elismert és rendkívül keresett vadhús termékeket állít elő és exportál a két 100%-ban állami tulajdonú vadfeldolgozó, a VADEX Zrt. Soponyai Vadfeldolgozó Üzeme, és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft., utóbbiban a Gyulaj Zrt. is résztulajdonos. Fontos a rendezőknek, hogy a vadgasztronómia mellett az ősi emberi tevékenységet, a vadászatot, annak ágait és az ahhoz szorosan kapcsolódó vadászati kultúrát is megismertessék a résztvevőkkel. A már hagyománnyá vált soponyai nemzetközi vadgasztronómiai versenyen 55 csapat mérette meg főzőtudományát, cégek, kiváló vadászházi, sok esetben profi séfek vezetésével. A csapatoknak kora reggel kellett eldönteniük, hogy mit főzzenek, hiszen közvetlenül a verseny előtti sorsolás során szembesültek azzal, hogy melyik vad húsa lesz az alapanyaguk. A Gyulaj Zrt. csapata Gyulaj vadragut készített szalvéta gombóccal, valamint áfonyás vadragut, melyhez szintén szalvéta gombócot kínáltak. Míg a csapatok főztek, addig a hatalmas látogatói létszámban érkezőket a színpadokon, kiállító helyeken remek programokkal, műsorokkal, bemutatókkal várták. A fesztivál a szokásosnál is nagyobb mértékben családcentrikus, így a kilátogató családoknak, kicsiknek és nagyoknak be tudták mutatni a gasztronómiának ezt az oldalát. Csodás illatok szálltak a levegőben, a kilátogatókat oda is csalták a főzősátrakhoz, pavilonokhoz, ahol magyar vadból készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2025. December 04. 14:30, csütörtök | Helyi

Karácsonyi varázslat a dombóvári BestByte-ban – készülj a meglepikre!

Tedd felejthetetlenné az idei karácsonyt – brutális BestByte akciók indulnak Dombóváron december 5-től!

2025. December 03. 08:00, szerda | Helyi

Tervezett áramszünet lesz Tamási egyes részein

Hálózati karbantartás miatt 2025.12.11-én 8-16 óráig az alábbi helyeken fordulhat elő áramszünet Tamásiban

2025. November 24. 09:40, hétfő | Helyi

Tamási Város Jegyzője Deák Ferenc-díjban részesült

Gulyásné dr. Könye Katalin, Tamási város jegyzője a jogászi hivatás példaszerű és elhivatott gyakorlásának elismeréseként a Deák Ferenc-díj kitüntető jelvényt és plakettet vehette át.

2025. November 21. 08:00, péntek | Helyi

A rendőrök képezték a helyi polgárőröket Tamásiban

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság képzést szervezett a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége (TVPSZSZ) felkérése alapján a vármegyében dolgozó polgárőröknek.