Városlista
2025. december 13, szombat - Luca

Hírek

2018. Október 10. 10:37, szerda | Helyi

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

Az állami erdőgazdaság, a VADEX Mezőföldi Zrt. által rendezték meg immár 12. alkalommal a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált Soponyán.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Vendéglátási ágazata is képviseltette magát egy főzőcsapattal, a „Gyulaji Főzőmesterek” névvel.
A Gyulaj Zrt. csapatát nem volt könnyű a vadászidény kezdetén, és a sűrű vadászvendég forgalom idején - a szarvasbőgés időszakában - összeállítani. A Zsoldos Lajos vendéglátási ágazatvezető által kijelölt csapat tagjai: Horváth Lajos óbiródi főszakács vezetésével, Balogh Jánosné, Tothi Ildikó és Banász Zoltánné voltak.
A vadgasztronómiai fesztivál szervezőinek egyik fő célja a kiváló magyar és rendkívül egészséges, ízletes biotermék, a vadhús népszerűsítése Magyarországon, mindezt nemzetközi kitekintéssel. Európában elismert és rendkívül keresett vadhús termékeket állít elő és exportál a két 100%-ban állami tulajdonú vadfeldolgozó, a VADEX Zrt. Soponyai Vadfeldolgozó Üzeme, és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft., utóbbiban a Gyulaj Zrt. is résztulajdonos. Fontos a rendezőknek, hogy a vadgasztronómia mellett az ősi emberi tevékenységet, a vadászatot, annak ágait és az ahhoz szorosan kapcsolódó vadászati kultúrát is megismertessék a résztvevőkkel. A már hagyománnyá vált soponyai nemzetközi vadgasztronómiai versenyen 55 csapat mérette meg főzőtudományát, cégek, kiváló vadászházi, sok esetben profi séfek vezetésével. A csapatoknak kora reggel kellett eldönteniük, hogy mit főzzenek, hiszen közvetlenül a verseny előtti sorsolás során szembesültek azzal, hogy melyik vad húsa lesz az alapanyaguk. A Gyulaj Zrt. csapata Gyulaj vadragut készített szalvéta gombóccal, valamint áfonyás vadragut, melyhez szintén szalvéta gombócot kínáltak. Míg a csapatok főztek, addig a hatalmas látogatói létszámban érkezőket a színpadokon, kiállító helyeken remek programokkal, műsorokkal, bemutatókkal várták. A fesztivál a szokásosnál is nagyobb mértékben családcentrikus, így a kilátogató családoknak, kicsiknek és nagyoknak be tudták mutatni a gasztronómiának ezt az oldalát. Csodás illatok szálltak a levegőben, a kilátogatókat oda is csalták a főzősátrakhoz, pavilonokhoz, ahol magyar vadból készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2025. December 13. 16:49, szombat | Helyi

Több millió forinttal károsítottak meg egy regölyi férfit

Magukat banki alkalmazottnak kiadó csalók verték át a kezdetben még gyanútlan férfit, több millió forintja bánta.

2025. December 12. 10:38, péntek | Helyi

Két generáció, egy szenvedély: A Mihalik-bajnokcsalád

Ismerjük meg Mihalik Mirát, a még csak tizenhét éves autóversenyzőt.

2025. December 11. 10:00, csütörtök | Helyi

BestByte Ünnepi Nagyakció indul dec. 12-től Dombóváron!

Kiemelt ünnepi ajánlatok - hosszabbított ünnepi nyitva tartás a gondtalan vásárláshoz!

2025. December 07. 16:03, vasárnap | Helyi

Kiemelkedő részvétel a KPVK nyílt napjain – pedagógus-, agrár- és társadalomtudományi szakok a fókuszban

A KPVK idei nyílt napjai minden várakozást felülmúltak: a pedagógusképzési, agrár- és társadalomtudományi szakok iránt rendkívül élénk érdeklődést mutattak a leendő hallgatók,