Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 10. 10:37, szerda | Helyi

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai

Az állami erdőgazdaság, a VADEX Mezőföldi Zrt. által rendezték meg immár 12. alkalommal a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált Soponyán.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Vendéglátási ágazata is képviseltette magát egy főzőcsapattal, a „Gyulaji Főzőmesterek” névvel.
A Gyulaj Zrt. csapatát nem volt könnyű a vadászidény kezdetén, és a sűrű vadászvendég forgalom idején - a szarvasbőgés időszakában - összeállítani. A Zsoldos Lajos vendéglátási ágazatvezető által kijelölt csapat tagjai: Horváth Lajos óbiródi főszakács vezetésével, Balogh Jánosné, Tothi Ildikó és Banász Zoltánné voltak.
A vadgasztronómiai fesztivál szervezőinek egyik fő célja a kiváló magyar és rendkívül egészséges, ízletes biotermék, a vadhús népszerűsítése Magyarországon, mindezt nemzetközi kitekintéssel. Európában elismert és rendkívül keresett vadhús termékeket állít elő és exportál a két 100%-ban állami tulajdonú vadfeldolgozó, a VADEX Zrt. Soponyai Vadfeldolgozó Üzeme, és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft., utóbbiban a Gyulaj Zrt. is résztulajdonos. Fontos a rendezőknek, hogy a vadgasztronómia mellett az ősi emberi tevékenységet, a vadászatot, annak ágait és az ahhoz szorosan kapcsolódó vadászati kultúrát is megismertessék a résztvevőkkel. A már hagyománnyá vált soponyai nemzetközi vadgasztronómiai versenyen 55 csapat mérette meg főzőtudományát, cégek, kiváló vadászházi, sok esetben profi séfek vezetésével. A csapatoknak kora reggel kellett eldönteniük, hogy mit főzzenek, hiszen közvetlenül a verseny előtti sorsolás során szembesültek azzal, hogy melyik vad húsa lesz az alapanyaguk. A Gyulaj Zrt. csapata Gyulaj vadragut készített szalvéta gombóccal, valamint áfonyás vadragut, melyhez szintén szalvéta gombócot kínáltak. Míg a csapatok főztek, addig a hatalmas látogatói létszámban érkezőket a színpadokon, kiállító helyeken remek programokkal, műsorokkal, bemutatókkal várták. A fesztivál a szokásosnál is nagyobb mértékben családcentrikus, így a kilátogató családoknak, kicsiknek és nagyoknak be tudták mutatni a gasztronómiának ezt az oldalát. Csodás illatok szálltak a levegőben, a kilátogatókat oda is csalták a főzősátrakhoz, pavilonokhoz, ahol magyar vadból készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.