Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Március 14. 15:40, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

A bűnszervezet irányítóját is elfogták az Egyesült Királyságban

A bűnszervezet irányítóját is elfogták az Egyesült Királyságban

2020 tavaszán Tolna megyében több olyan eset is történt, amikor ismeretlenek megpróbáltak az unokájukra hivatkozva idős emberektől pénzt kicsalni.

A szekszárdi nyomozók befejezték a tavalyi évben – unokázós csalások miatt – indított büntetőeljárást. A rendőrök három személy ellen négyrendbeli csalás miatt tettek vádemelési javaslatot az ügyészségen.
Mint arról korábban beszámoltunk 2020 tavaszán Tolna megyében több olyan eset is történt, amikor ismeretlenek megpróbáltak az unokájukra hivatkozva idős emberektől pénzt kicsalni. Egy esetben sikerült is megkárosítaniuk a sértettet.
A bűncselekmények kapcsán a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indítottak büntetőeljárást csalás bűntett, továbbá csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás során a nyomozók látókörébe került egy 22 éves szombathelyi nő és egy 27 éves ádándi férfi, akiket a szekszárdi rendőrök a Siófoki Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével 2020. május 6-án elfogtak. Kiderült, hogy a páros az ország több megyéjében csalt ki pénzt hasonló módszerrel idősektől. A csalókat a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A páros azóta is letartóztatásban van. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy egy esetben egy 40 éves férfi is segítette a csalókat.
Az eljárás során a rendőrök vizsgálták, hogy a bűncselekményekkel más is összefüggésbe hozható-e. Kiderült, hogy a csalásokat bűnszervezetben követték el, melynek irányítója egy az Egyesült Királyságban élő férfi, aki ellen az országban számos hatóság több tucat elfogatóparancsot adott ki. Őt nemrégiben az Egyesült Királyságban elfogták, a kiadatási eljárása jelenleg is folyamatban van. Magyarországra szállítását követően a férfit további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják meg.
A szekszárdi rendőrök a már elfogott gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.