Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 14. 15:40, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

A bűnszervezet irányítóját is elfogták az Egyesült Királyságban

A bűnszervezet irányítóját is elfogták az Egyesült Királyságban

2020 tavaszán Tolna megyében több olyan eset is történt, amikor ismeretlenek megpróbáltak az unokájukra hivatkozva idős emberektől pénzt kicsalni.

A szekszárdi nyomozók befejezték a tavalyi évben – unokázós csalások miatt – indított büntetőeljárást. A rendőrök három személy ellen négyrendbeli csalás miatt tettek vádemelési javaslatot az ügyészségen.
Mint arról korábban beszámoltunk 2020 tavaszán Tolna megyében több olyan eset is történt, amikor ismeretlenek megpróbáltak az unokájukra hivatkozva idős emberektől pénzt kicsalni. Egy esetben sikerült is megkárosítaniuk a sértettet.
A bűncselekmények kapcsán a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indítottak büntetőeljárást csalás bűntett, továbbá csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás során a nyomozók látókörébe került egy 22 éves szombathelyi nő és egy 27 éves ádándi férfi, akiket a szekszárdi rendőrök a Siófoki Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével 2020. május 6-án elfogtak. Kiderült, hogy a páros az ország több megyéjében csalt ki pénzt hasonló módszerrel idősektől. A csalókat a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A páros azóta is letartóztatásban van. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy egy esetben egy 40 éves férfi is segítette a csalókat.
Az eljárás során a rendőrök vizsgálták, hogy a bűncselekményekkel más is összefüggésbe hozható-e. Kiderült, hogy a csalásokat bűnszervezetben követték el, melynek irányítója egy az Egyesült Királyságban élő férfi, aki ellen az országban számos hatóság több tucat elfogatóparancsot adott ki. Őt nemrégiben az Egyesült Királyságban elfogták, a kiadatási eljárása jelenleg is folyamatban van. Magyarországra szállítását követően a férfit további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják meg.
A szekszárdi rendőrök a már elfogott gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!