Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Január 14. 08:49, csütörtök | Helyi

A csokoládékészítés rejtelmei

A csokoládékészítés rejtelmei

Kézműves csokoládé bemutatót szerveztek a Vályi Péter Szakképző Iskola másodéves pincér és szakács tanulóinak. A diákok nagy örömmel vetették bele magukat a csokigyártásba

Rendhagyó órán vehettek részt a 10.C és a 10.D osztály tanulói január 8-án: a csokoládé készítés rejtelmeibe tekinthettek be. Az iskola vendége volt Sárközi Eszter, a Levande Design Chocolate alapítója. A mintegy három óra leforgása alatt a diákok megtudhatták, mit jelent a csoki temperálás, hogyan készíthetnek akár otthon is bonbont, és nagy örömükre ki is próbálhatták a készítés folyamatát. Tej- és fehér csokoládéból nyalókákat gyártottak, melyeket aztán színes cukrokkal díszítettek, és bonbon is készült, ezeket kétfajta trüffellel töltötték meg.

– Nagyon meglepett, milyen érdeklődőek, nyitottak, kreatívak voltak a tanulók. Szépen, önállóan dolgoztak, nem féltek kérdezni, élvezték az alkotást. Remélem, sikerült hasznos tudást átadnom nekik és később is emlékezni fognak erre az élményre – mondta Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.