Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. December 29. 09:48, csütörtök | Helyi
Forrás: tolnafoci.hu

A dobogó környékére is odaérhettek volna

A dobogó környékére is odaérhettek volna

Ez lehet a cél tavaszra is: még stabilabbá válni és a nyerhető találkozókat könyörtelenül behúzni.

Egy évvel ezelőtt az összeomlás szélén állt a Tamási, a szebb napokat is megélt klub még rosszabbul állt, mint most az Őcsény - mínusz négy ponttal, pofozógépként szenvedte végig a meccseket. Télen azonban sikerült változtatni, a szezon második fele már jobban sikerült és bár az utolsó helyről nem sikerült elmozdulni, látszott, hogy van mire építeni - írja a tolnafoci.hu.

Mivel a Megye II-ből senki nem akart feljebb lépni, így végül maradhatott is a csapat a megyei első osztályban, a "bizalmat" pedig meghálálta: összehasonlíthatatlanul jobb őszt produkált.

A kialakított keret alapemberei nagyrészt ott tudtak lenni a mérkőzéseken, összecsiszolódott a brigád és bár az első győzelemre sokat kellett várni, érezni lehetett, hogy ez a Tamási már más. A végül őszi első Szekszárd elleni 2-1-es veresége három döntetlen és a Majos elleni 1-6 követte, majd a hatodik fordulóban jött az első siker: 5-0-ra verték a Dombóvárt és megindultak felfelé.

A következő meccsen óriási bravúrt bemutatva 2-1-re nyertek idegenben a Szedres ellen, majd döntetlent játszottak a Tevellel és a Tolnával is. Ugyan itt megint jött két vereség (a Bonyhád elleni 8-1 csúnya volt), az Őcsény 14-0-s kitömése ismét jót tett a gárdának az ősz zárásaként.

A brigád így a kilencedik helyről, tizennégy ponttal várja a folytatást, három győzelem és öt döntetlen mellett négy vereség csúszott be, a 33 lőtt gól pedig a harmadik legtöbb az egész osztályban. Ha a szezon elején döntetlenre adott meccseket nagyobb hatékonysággal be tudják húzni, akár a dobogó környékére is odaérhettek volna, így ez lehet a cél tavaszra is: még stabilabbá válni és a nyerhető találkozókat könyörtelenül behúzni.

Ez a Tamási már nem az a Tamási - van tartása, minőséget képvisel és bármikor, bárkit meg tud verni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.