Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

Megyénként azonban még mindig hatalmas eltérések figyelhetők meg. Míg Budapesten több mint 16 év, addig Nógrád megyében alig 5 év alatt lehet egy 60 négyzetméteres lakás vételárát két átlagjövedelemből reálisan kigazdálkodni. Az OTP Ingatlanpont szakértői a KSH hivatalos megyei jövedelmi mutatói és a NAV adatbázisából számolt megyei lakóingatlan átlagárak összevetésével azt vizsgálták meg, hogy alig egy év alatt hogyan változott az elméleti lakáshoz jutási idő. A vizsgált időszakban a havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb (9,1%), de ezzel egyidőben Békés megye után a lakásárak is itt növekedtek a legnagyobb ütemben (12,2%), így az átlagos lakáshoz jutási idő a megyében 0,2 évvel növekedett 2019-hez képest. Ugyanekkora mértékű, de ellentétes előjelű változás figyelhető meg Fejér megyében, ahol az átlagjövedelem a legalacsonyabb arányban, mindösszesen 4 százalékkal növekedett, viszont az ingatlanok átlagárának emelkedése is csak 2% volt. A lakásárak Békés megyében növekedtek a legnagyobb ütemben (15,6%), míg az átlagfizetés csak 6,4 százalékkal nőtt, így itt 0,7 évvel, 8,9 évre nőtt az átlagos lakáshoz jutási idő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!