Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Január 29. 10:17, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

A hét végén oltási nagyüzem várható

A hét végén oltási nagyüzem várható

A megyében csütörtöktől nagy lendülettel zajlik az idősotthonokban, valamint a bentlakásos szociális intézményekben dolgozók és lakók koronavírus elleni védőoltással való ellátása.

– jelentette ki dr. Horváth Kálmán azon a sajtótájékoztatón, melyet csütörtökön délelőtt tartott Szekszárd-Palánkon, az Idősek Otthona bejárata előtt. A megyei kormánymegbízott hozzátette: saját eszközeivel és lehetőségeivel is igyekszik azon munkálkodni, hogy a megyében is minél többen vegyék igénybe az oltást. Az otthon lakóinak jelentős része egyébként éppen ezt tette a sajtótájékoztató idején, közel százhúszan éltek a lehetőséggel.

Dr. Horváth Kálmán arra is kitért, hogy Tolna megyében is megalakult a megyei oltási munkacsoport. A kormánymegbízott által irányított csoportot a Megyei Védelmi Bizottság egyes tagjain kívül, a Tolna Megyei Balassa János kórház főigazgatója, a háziorvosok megyei kollegiális szakmai vezetője, valamint a megyei mentőszervezet vezetője alkotják. Ez a bizottság végzi az összes szakmai követelmény biztosításával a megyében élő és önkéntesen jelentkező állampolgárok beoltásával kapcsolatos szervezési és koordinációs munkákat, a kormányzat által meghatározott oltási terv szerinti sorrendben.

– Az oltás ingyenes és ezzel a megoldással tudjuk elérni azt, hogy az országban, így megyénkben annak székhelyén is nagy védettség alakuljon ki a vírus ellen – hangsúlyozta a kormánymegbízott. – Ez a feltétele annak, hogy jól működjön a gazdaság, valamint megszűnjön számos olyan intézkedés, korlátozás, melyet az emberek jó része nyilván terhesnek tart.

A megyében egyébként az egészségügyben dolgozó, önként jelentkező személyek jelentős részének beoltása már megtörtént. Ez az első kör remélhetőleg a jövő héten lezárul. Ezzel együtt már most zajlik a következő forduló megszervezése, újabb jelentkezők is jelezték igényüket. Megyénkben az oltások során allergiás reakció ezidáig nem mutatkozott. Ugyancsak tart az oltási terv második kategóriájába tartozó, bentlakásos intézményekben lakók és dolgozók oltása is, így történt ez nemrég Bátaszéken, csütörtökön pedig Palánkon. A megyében összesen negyvennyolc ilyen jellegű intézmény van, közel kétezer lakóval. Hat helyszínen az ott lakók jelentős része, például betegség miatt most nem oltható, de az összes többiben ezen a hétvégén megtörténik a szérum beadása. Az oltást a bonyhádi, dombóvári és szekszárdi kórház oltócsapatai végzik. Az ötven fő alatti létszámmal rendelkező szociális intézmények ápoltjait a háziorvosok oltják, ugyancsak e hét végén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.