Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 28. 17:34, csütörtök | Helyi
Forrás: SZL TISZK Vályi P. Tagintézmény, fotó: Szabó László

\"A jó szakma felér egy diplomával\"

\

Avagy kétkezi szakmával is csinálhatsz karriert!

A címben megfogalmazott gondolat a Szakma Kiváló Tanulója Verseny szlogenje, amelyen a Vályi tanulói több szakmában évek óta az élvonalban szerepelnek. A jó szakember kincs! Ennek tudatában képezzük tanulóinkat a Vályiban többféle érdeklődésnek megfelelve, sokféle szakmában, sikerre orientálva.
Szakiskolai képzésekre 10. évfolyam vagy érettségi vizsga után is lehet jelentkezni.
A Vályiban a következő 2 éves képzési idejű szakmákat ajánljuk a legalább 10 évfolyamot végzettek részére: Hegesztő (H), Mezőgazdasági gépész (H), Pincér, Szakács, Eladó. A szakmai képzést követően lehetőség van az érettségi vizsga megszerzésére, azt követően akár a továbbtanulásra is.
A 3 éves képzési idejű szakmák esetében a legalább 10 évfolyamot végzettek mentességet kaphatnak a közismereti tárgyak tanulása és értékelése alól. Ezek: Hegesztő (H), Épület- és szerkezetlakatos(H), Kőműves és hidegburkoló (H), Mezőgazdasági gépész (H), Festő, mázoló és tapétázó, Pincér, Szakács, Eladó, Asztalos.
H=hiányszakma, tanulmányi ösztöndíjjal támogatott képzés.
Érettségi vizsgához kötött 2 éves képzések: Grafikus, Kereskedő, Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető (54-es számú OKJ képzések, melyek a felsőoktatási felvételinél többletpontot jelenthetnek).
A képzések megfelelő számú jelentkező és beiratkozott tanuló esetén indulnak, a felvétel feltétele az egészségügyi alkalmasság igazolása!
Képzéseinkről tájékozódhatnak és jelentkezési lap letölthető az iskola (www.valyip.hu) vagy a TISZK (www.szltiszk.hu) honlapjáról. A Vályi és a Szent László TISZK teljes kínálatáról szívesen adunk felvilágosítást iskolánkban személyesen (Tamási, Deák F. u. 6-8.), telefonon (74/471-127)vagy e-mailben (valyi@valyi.szltiszk.hu) is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!