Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2013. Február 28. 17:34, csütörtök | Helyi
Forrás: SZL TISZK Vályi P. Tagintézmény, fotó: Szabó László

\"A jó szakma felér egy diplomával\"

\

Avagy kétkezi szakmával is csinálhatsz karriert!

A címben megfogalmazott gondolat a Szakma Kiváló Tanulója Verseny szlogenje, amelyen a Vályi tanulói több szakmában évek óta az élvonalban szerepelnek. A jó szakember kincs! Ennek tudatában képezzük tanulóinkat a Vályiban többféle érdeklődésnek megfelelve, sokféle szakmában, sikerre orientálva.
Szakiskolai képzésekre 10. évfolyam vagy érettségi vizsga után is lehet jelentkezni.
A Vályiban a következő 2 éves képzési idejű szakmákat ajánljuk a legalább 10 évfolyamot végzettek részére: Hegesztő (H), Mezőgazdasági gépész (H), Pincér, Szakács, Eladó. A szakmai képzést követően lehetőség van az érettségi vizsga megszerzésére, azt követően akár a továbbtanulásra is.
A 3 éves képzési idejű szakmák esetében a legalább 10 évfolyamot végzettek mentességet kaphatnak a közismereti tárgyak tanulása és értékelése alól. Ezek: Hegesztő (H), Épület- és szerkezetlakatos(H), Kőműves és hidegburkoló (H), Mezőgazdasági gépész (H), Festő, mázoló és tapétázó, Pincér, Szakács, Eladó, Asztalos.
H=hiányszakma, tanulmányi ösztöndíjjal támogatott képzés.
Érettségi vizsgához kötött 2 éves képzések: Grafikus, Kereskedő, Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető (54-es számú OKJ képzések, melyek a felsőoktatási felvételinél többletpontot jelenthetnek).
A képzések megfelelő számú jelentkező és beiratkozott tanuló esetén indulnak, a felvétel feltétele az egészségügyi alkalmasság igazolása!
Képzéseinkről tájékozódhatnak és jelentkezési lap letölthető az iskola (www.valyip.hu) vagy a TISZK (www.szltiszk.hu) honlapjáról. A Vályi és a Szent László TISZK teljes kínálatáról szívesen adunk felvilágosítást iskolánkban személyesen (Tamási, Deák F. u. 6-8.), telefonon (74/471-127)vagy e-mailben (valyi@valyi.szltiszk.hu) is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 16:59, csütörtök | Helyi

Vasdiplomát vehetett át Kaszás Dezső

A Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagozatának felterjesztése alapján kapta meg Kaszás Dezső tanár úr a vasdiplomát, melyet lánya vett át a város polgármesterétől, Porga Ferenctől.

2021. Március 04. 16:58, csütörtök | Helyi

Önkényesen zárta le az utat egy tolnanémedi lakos

Vígh László Tolnanémedi polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy nem az önkormányzat zárta le a Nebojsza-hegyen kialakított pihenőhelyre vezető utat.

2021. Március 04. 16:56, csütörtök | Helyi

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Súlyos problémát jelent Tamási területén az utak mellett, az erdőkben, az elhagyatott területeken, a külterületi ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális, vagy építési hulladék.

2021. Március 01. 09:52, hétfő | Helyi

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriztek a rendőrök

A fokozott ellenőrzésben részt vettek a Tolna megyei rendőrök is. A 2021. február 8. és február 14. között tartó ellenőrzések során összesen öt tehergépkocsi esetében állapítottak meg szabálytalanságot.