Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Március 14. 15:41, vasárnap | Helyi
Forrás: TEOL

A legtöbb helyen online tartanak megemlékezést

A legtöbb helyen online tartanak megemlékezést

Megyeszerte zajlanak majd a megemlékezések a koronavírus járványügyi szabályait betartva.

Dombóváron március 15-én Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Pintér Szilárd polgármester és Kerényi Zsolt humán alpolgármester helyezik el koszorúikat a Szigeterdőben, Kossuth Lajos szobránál.

Tamásiban – hazánk többi településéhez hasonlóan – a járványügyi korlátozások miatt nem kerül sor március 15-én hivatalos, városi ünnepi megemlékezésre. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulóján az emlékezők koszorú, virág, mécses elhelyezésével egyénileg róhatják le tiszteletüket a Kossuth téren található Petőfi-emléktáblánál. A Tamási Művelődési Központ online formában emlékezik meg a történelmi eseményről és a hősökről honlapján és közösségi oldalain.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról Pakson szintén a világhálón emlékeznek meg. A műsor március 15-én este hét órai kezdéssel lesz látható a TelePaks televízióban és annak közösségi oldalán. Szabó Péter polgármester ünnepi beszédét követően a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda diákjai irodalmi műsorát láthatják, Álom egy forradalomról címmel. Záróakkordként a paksi zenekarok által az ünnep alkalmából megzenésített mai gondolatokat és 1848-49-es verseket láthatnak, hallgathatnak a televíziónézők Megzenésített március címmel.

Bátaszéken az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt lehet tisztelegni március 15-én, hétfőn, délelőtt tíz órától a Romkertben, az emlékműnél. Sajnos a járványügyi szabályozások nem teszik lehetővé, hogy az általános iskolások műsorát is megtekinthessék az ünneplők. Az előzőleg felvett előadást a város webes felületein teszik közzé, mondta dr. Bozsolik Róbert polgármester. A bátaszékieknek, magánszemélyeknek és egyesületeknek, civil szervezeteknek egyaránt, délelőtt tíz és tizenegy óra között lesz lehetőségük elhelyezni az emlékezés virágait a járványügyi szabályok betartása mellett. A koszorúzásra az idén nem kell külön jelentkezni.

Bonyhádon talán szűk körű, polgármesteri és alpolgármesteri koszorúzás lesz egy 48-as sírjánál, de erről tovább egyeztetnek, tájékoztatták a TEOL-t.

Aparhaton, Cikón, Mórágyon, Váralján semmilyen megemlékezést nem tartanak. Tolnán nem lesz ünnepség.

Szaka Gyula gyönki polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy náluk sem lesz rendezvény.

A simontornyai testület tagjai március tizenötödikén a Petőfi-szobornál helyezik el koszorúikat. A település gimnazistáinak előadását a helyi tévében szerdán vetítik, mert hétfőn nincs adás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.