Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Március 14. 15:41, vasárnap | Helyi
Forrás: TEOL

A legtöbb helyen online tartanak megemlékezést

A legtöbb helyen online tartanak megemlékezést

Megyeszerte zajlanak majd a megemlékezések a koronavírus járványügyi szabályait betartva.

Dombóváron március 15-én Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Pintér Szilárd polgármester és Kerényi Zsolt humán alpolgármester helyezik el koszorúikat a Szigeterdőben, Kossuth Lajos szobránál.

Tamásiban – hazánk többi településéhez hasonlóan – a járványügyi korlátozások miatt nem kerül sor március 15-én hivatalos, városi ünnepi megemlékezésre. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 173. évfordulóján az emlékezők koszorú, virág, mécses elhelyezésével egyénileg róhatják le tiszteletüket a Kossuth téren található Petőfi-emléktáblánál. A Tamási Művelődési Központ online formában emlékezik meg a történelmi eseményről és a hősökről honlapján és közösségi oldalain.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról Pakson szintén a világhálón emlékeznek meg. A műsor március 15-én este hét órai kezdéssel lesz látható a TelePaks televízióban és annak közösségi oldalán. Szabó Péter polgármester ünnepi beszédét követően a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda diákjai irodalmi műsorát láthatják, Álom egy forradalomról címmel. Záróakkordként a paksi zenekarok által az ünnep alkalmából megzenésített mai gondolatokat és 1848-49-es verseket láthatnak, hallgathatnak a televíziónézők Megzenésített március címmel.

Bátaszéken az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt lehet tisztelegni március 15-én, hétfőn, délelőtt tíz órától a Romkertben, az emlékműnél. Sajnos a járványügyi szabályozások nem teszik lehetővé, hogy az általános iskolások műsorát is megtekinthessék az ünneplők. Az előzőleg felvett előadást a város webes felületein teszik közzé, mondta dr. Bozsolik Róbert polgármester. A bátaszékieknek, magánszemélyeknek és egyesületeknek, civil szervezeteknek egyaránt, délelőtt tíz és tizenegy óra között lesz lehetőségük elhelyezni az emlékezés virágait a járványügyi szabályok betartása mellett. A koszorúzásra az idén nem kell külön jelentkezni.

Bonyhádon talán szűk körű, polgármesteri és alpolgármesteri koszorúzás lesz egy 48-as sírjánál, de erről tovább egyeztetnek, tájékoztatták a TEOL-t.

Aparhaton, Cikón, Mórágyon, Váralján semmilyen megemlékezést nem tartanak. Tolnán nem lesz ünnepség.

Szaka Gyula gyönki polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy náluk sem lesz rendezvény.

A simontornyai testület tagjai március tizenötödikén a Petőfi-szobornál helyezik el koszorúikat. A település gimnazistáinak előadását a helyi tévében szerdán vetítik, mert hétfőn nincs adás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.