Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2019. Január 18. 08:53, péntek | Helyi

A magyar kultúra napja alkalmából tartanak rendezvényeket

A magyar kultúra napja alkalmából tartanak rendezvényeket

Ma Simontornyán, hétfőn Tamásiban, kedden Pincehelyen emlékeznek meg az évfordulóra.

A magyar kultúra napja alkalmából több rendezvényt is tartanak a környékünkön.

Legkorábban Simontornyán kezdik el ünnepelni az évfordulót, ott ugyanis már ma este várják az érdeklődőket a Fried Művelődési Házba. A GODSPELL című Isteni musicalt lehet megtekinteni 18 órától a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiójának előadásában. Somogyi Szilárd, Nádasdy Kálmán-díjas rendező irányításával Jézust Taksonyi Balázs, Júdást Laki Péter alakítja. A hippikorszak fiataljainak istenkereső játéka a Godspell, inspirálója Máté és Lukács evangéliuma, a jézusi példázatok és szenvedéstörténet, a fekete egyházi zene. A mű a közérthető zene nyelvére fordította a világ legrégibb és legszebb történetét, a Bibliát. Jézus és Júdás konfliktusát állítja a középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. A darab legnagyobb értéke a sokrétű, lírai és táncos, patetikus és könnyeden humoros, erős és lágy zene. A belépés a ma esti előadásra ingyenes.

A tamási Könnyü László könyvtárban is megemlékeznek a magyar kultúra napjáról. Hétfőn este Karinthy örök címmel láthatnak az érdeklődők vidám irodalmi műsort a Szabad Ötletek Színházának előadásában 18 órai kezdettel.

Pincehelyre invitálnak január 22-én, kedden 16 óra 30-kor, a helyi könyvtár olvasótermében felolvasóestet tartanak. A rendezvényen köszöntőt mond Vódli Bence, a Himnuszt Nagy Kristóf szavalja el. Kuvik Laura, Somogyi Fruzsina és Torma Anna énekelnek, Karl Mátyás pedig zongorán játszik majd. Az Eszterlánc citera csoport haladó citerásai is megörvendeztetik a közönséget citerajátékukkal. Arra buzdítanak mindenkit, hogy vigye magával kedvenc versét, melynek elszavalásával, felolvasásával bekapcsolódhatnak a felolvasóestbe.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 09:46, hétfő | Helyi

Kutyát mentettek a jégről a tamási tűzoltók

Délelőtt futott be a jelzés a tűzoltókhoz, hogy a fornádi halastónál egy nagytestű kutya alatt beszakadt a jég.

2020. Január 20. 08:55, hétfő | Helyi

Szakmai egyeztetésen mutatkozott be az új rendőrkapitány

A Tamási Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Kuti István rendőr ezredes január 16-án konzultációra hívta a kapitányság illetékességi területén működő polgárőr szervezetek vezetőit.

2020. Január 15. 15:00, szerda | Helyi

Hatszor vette át a babakocsik vételárát

Százötven napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 25 éves nőt öt rendbeli csalás vétsége miatt a Tamási Járásbíróság.

2020. Január 13. 08:57, hétfő | Helyi

Hamarosan megkezdődik a Zöld pont és Civilház kialakítása Tamásiban

Olyan megújított terület megteremtése a cél, mely új kulturális, közösségi tereivel a város hasznos találkozóhelyévé; valamint a városban működő civil egyesületek, egyéb szerveződések új otthonává válhat.