Városlista
2020. augusztus 5, szerda - Krisztina

Hírek

2019. Január 18. 08:53, péntek | Helyi

A magyar kultúra napja alkalmából tartanak rendezvényeket

A magyar kultúra napja alkalmából tartanak rendezvényeket

Ma Simontornyán, hétfőn Tamásiban, kedden Pincehelyen emlékeznek meg az évfordulóra.

A magyar kultúra napja alkalmából több rendezvényt is tartanak a környékünkön.

Legkorábban Simontornyán kezdik el ünnepelni az évfordulót, ott ugyanis már ma este várják az érdeklődőket a Fried Művelődési Házba. A GODSPELL című Isteni musicalt lehet megtekinteni 18 órától a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdiójának előadásában. Somogyi Szilárd, Nádasdy Kálmán-díjas rendező irányításával Jézust Taksonyi Balázs, Júdást Laki Péter alakítja. A hippikorszak fiataljainak istenkereső játéka a Godspell, inspirálója Máté és Lukács evangéliuma, a jézusi példázatok és szenvedéstörténet, a fekete egyházi zene. A mű a közérthető zene nyelvére fordította a világ legrégibb és legszebb történetét, a Bibliát. Jézus és Júdás konfliktusát állítja a középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. A darab legnagyobb értéke a sokrétű, lírai és táncos, patetikus és könnyeden humoros, erős és lágy zene. A belépés a ma esti előadásra ingyenes.

A tamási Könnyü László könyvtárban is megemlékeznek a magyar kultúra napjáról. Hétfőn este Karinthy örök címmel láthatnak az érdeklődők vidám irodalmi műsort a Szabad Ötletek Színházának előadásában 18 órai kezdettel.

Pincehelyre invitálnak január 22-én, kedden 16 óra 30-kor, a helyi könyvtár olvasótermében felolvasóestet tartanak. A rendezvényen köszöntőt mond Vódli Bence, a Himnuszt Nagy Kristóf szavalja el. Kuvik Laura, Somogyi Fruzsina és Torma Anna énekelnek, Karl Mátyás pedig zongorán játszik majd. Az Eszterlánc citera csoport haladó citerásai is megörvendeztetik a közönséget citerajátékukkal. Arra buzdítanak mindenkit, hogy vigye magával kedvenc versét, melynek elszavalásával, felolvasásával bekapcsolódhatnak a felolvasóestbe.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 05. 09:11, szerda | Helyi

Cirmos a mélyben

Pár hetes kiscicához siettek a tamási tűzoltók, hogy felhozzák a körülbelül 10 méter mély kútból.

2020. Augusztus 03. 07:25, hétfő | Helyi

Földi szúnyoggyérítés lesz Tamásiban

A város önkormányzata arról tájékoztatta a lakosságot honlapján, hogy Tamási területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz augusztus 6-án, a napnyugta utáni órákban.

2020. Augusztus 03. 07:23, hétfő | Helyi

Korszerűsítik az önkormányzati épületeket

A sikeres pályázó Tolnanémedi község önkormányzata volt, hamarosan a polgármesteri hivatal és óvoda, valamint a művelődési ház energetikai korszerűsítésére is sor kerül.

2020. Július 30. 08:42, csütörtök | Helyi

Kárászra kirándulhatnak a természetjárók

Augusztus 1-jén, szombaton Baranya megyébe a Kelet-Mecsekben található Kárászra látogatnak el a tamási természetjárók.