Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 02. 10:18, szombat | Helyi
Forrás: TMKI

A megszokottól eltérően szólalnak meg a szirénák májusban

A megszokottól eltérően szólalnak meg a szirénák májusban

A Paksi Atomerőmű Zrt. 30 kilométeres körzetében működtetett Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszert, valamint a Pincehelyen telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszert minden hónap első hétfőjén tesztelik.

Az érettségiző diákokra tekintettel májusban a második hétfőn, 11-én szólalnak meg a szirénák. A MoLaRi rendszer fő feladata a lakosság ipari balesetek esetén történő riasztása, illetve a követendő magatartási szabályokról való tájékoztatása. Annak érdekében, hogy a lakosság riasztása, tájékoztatása megfelelően megtörténhessen, a rendszer részét képező szirénákat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatói intézkedésének megfelelően Tolna megyében is havi rendszerességgel tesztelni kell. Május 4-én magyar nyelv- és irodalomból adnak számot tudásukról az érettségiző középiskolás diákok, ezért a hónap első hétfőjére tervezett szirénapróba elhalasztásra kerül., 11 órai kezdettel a Tolna megyében telepített szirénák (KIZÁRÓLAG PRÓBA CÉLJÁBÓL) csökkentett üzemű morgató próba formájában ismét meg fognak szólalni. 2020. május 11-én, hétfőn a Tolna megyei Pincehelyen található a Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) próbája délelőtt 11 óra 00-kor veszi kezdetét, míg a Paks harminc kilométeres körzetében működő Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer (LTRR) szirénáit délután 13 óra 00 perckor hallhatjuk megszólalni. A változás egyedül a májusi hónapot érinti, júniustól a szirénapróba minden hónap első hétfőjén lesz hallható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.