Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Április 01. 08:21, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu, teol.hu

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte a rendőrség

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte a rendőrség

Tolna megyében 116 esetben intézkedtek a rendőrség munkatársai

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte a rendőrség egy országos akció keretében. Tolna megyében 116 esetben intézkedtek. Az egyhetes, országos ellenőrzés során a rendőrök 4266 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 3511 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 79-szer nem használták, míg 18-an bukósisak nélkül közlekedtek. – A TISPOL Seatbelt figyelemfelhívó akció során Tolna megyében kollégáim 116 esetben intézkedtek be nem kapcsolt biztonsági öv miatt: 96 esetben lakott területen közlekedő járművezetővel, egy alkalommal lakott területen kívül haladó sofőrrel, 19 esetben gépjárműben utazó utassal szemben. Egy ízben pedig nem használták az autóban a gyermekbiztonsági rendszert – mondta a teolnak Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az intézkedés figyelmeztetésből, helyszíni bírságolásból, közigazgatási bírságolásból, továbbá szabálysértési és büntető feljelentésből is állhat. A szankció a jogsértés mértékétől függ. Be nem kötött biztonsági öv esetén a rendőrnek nincsen lehetősége a mérlegelésre, lakott területen tízezer, lakott területen kívül 15 ezer, autópályán 20 ezer forint közigazgatási bírságot kell kiszabnia. Enyhébb jogsértéseknél figyelmeztetnek. Magyarországon is egyre aktívabban használják a biztonsági eszközt a közlekedők, de a jelenlegi 77 százalék körüli átlagos használati arány – mely a hátsó üléseken mindössze 49 százalék – még mindig messze elmarad az európai uniós átlagtól. Komlósiné Kiss Anett megjegyezte, a biztonsági övvel elkerülni ugyan nem lehet a balesetet, de az ütközés következményeit csökkenteni lehet.

Címkék: Tamási, teol, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.