Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Április 24. 18:48, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: www.beri-tamasi.sulinet.hu

A pécsi egyházmegye átvenné a Béri Balogh Ádám Gimnáziumot

A pécsi egyházmegye átvenné a Béri Balogh Ádám Gimnáziumot

Kezdeményezte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál (Klik) a pécsi katolikus egyházmegye a tamási Béri Balogh Ádám Gimnázium átvételét a 2015/2016-os tanévtől, amit a helyi önkormányzat támogat

Porga Ferenc az MTI-nek elmondta: a képviselő-testület nagy többséggel döntött az átadás támogatásáról, és ugyanígy foglalt állást a tamási német nemzetiségi önkormányzat, illetve az intézmény alkalmazotti közössége. A szülők és a nagykorú diákok május 6-áig jelezhetik, támogatják-e a fenntartóváltást - tette hozzá.
A testület véleményét a polgármester azzal magyarázta, hogy nagyobb garanciát látnak a gimnázium hosszú távú működésére, ha egyházi fenntartásban működik.Tolna megye középiskoláiban 5000 diák oktatására van lehetőség, ehhez képest 2000-2500 a tanulók száma - jegyezte meg. Mint mondta, az is az átadás mellett szól, hogy a város másik középiskolája, a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola Vályi Péter tagintézménye érettségit is adó szakgimnáziummá alakulhat.
A tamási gimnáziumban, ahol 350 helyi és környékbeli diák tanul, a fenntartóváltás után megmarad a nyolcosztályos képzés - mondta a polgármester.

Tolna megye hat tankerületének tájékoztatása szerint a Klik megalakulása óta egyházaktól ez volt az első kezdeményezés iskola átvételére a megyében, ahol jelenleg egy középiskola, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium egyházi fenntartású, Szekszárdon, Pakson, Tolnán pedig egy-egy általános iskolát működtet a pécsi egyházmegye.
Fenntartót válthat a Dombóvár térségéhez tartozó Gyulaj általános iskolája és óvodája is, mindkettőt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítvány venné át. Dobos Károlyné (független) polgármester elmondta: az önkormányzat, a szülők, a dolgozók egyaránt támogatták az intézmények átadását.A 116 diákot oktató iskolában többségben hátrányos helyzetű, roma gyerek tanul, a szeretetszolgálat már eddig is több szociális programban vett részt az 1018 lakosú községben - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!