Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Január 02. 10:21, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: varkapu.info

A petárda robban, a kutyák pedig világgá szaladnak

A petárda robban, a kutyák pedig világgá szaladnak

Szilveszterkor a tűzijátéké és a petárdázásé a főszerep, amelytől a kutyák többsége bepánikol. Máris tele vannak a közösség oldalak eltűnt ebek fotóival, melyeket keresnek a gazdáik.

A Szekszárdi Kutyamenhely vezetője, Fiáth Szilvia elmondta: ha megtörtént a baj, és megszökött a házi kedvenc, érdemes megkeresni akár telefonon, akár személyesen, vagy a közösségi hálón egy üzenetben a Szekszárdi Kutyamenhely munkatársait, vagy az adott település környékén működő menhelyeket. Azokat az állatokat, akik chippel rendelkeznek, és a tűzijátékozás miatt léptek le otthonról, igyekeznek visszajuttatják a gazdikhoz, de ha esetleg nincs chip az állatban, érdemes leírással, fotóval, telefonszámmal megkeresni őket, hiszen a facebookon megosztva több száz, több ezer embert is mozgósítani tudnak a menhely dolgozói, illetve érdemes arról érdeklődni, nem került-e máris hozzájuk a szökevény. Fiáth Szilvia elmondta, pozitív tapasztalat, hogy a megosztások hatására hazakerülnek az elkóborolt kedvencek. A jószándékú, segítőkész emberek sokszor hívják fel őket és a gazdikat, merre látták a szökevényt. Kiemelte, az internetnek hála könnyebb mozgósítani az állatbarátokat.

Tamásiban és környékén is vannak eltűnt és talált kutyusok egyaránt. Érdemes nézni a közösségi oldalakat, és akkor is megosztani egy-egy eltűnt eb fotóját, ha nem a mi településünkön történt a szökés, hiszen ki tudja, most hol bandukol a kutya, akit hazavárnak. Tamásiban és a környező településeken eltűnt/talált kutyák keresésében, hazajuttatásában ha segíthetünk azzal, hogy közzétesszük fotóikat az oldalunkon, írjanak az info@infotamasi.hu e-mail címre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.