Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2019. Május 17. 13:05, péntek | Helyi
Forrás: nlcafe.hu

A postaládájában is madarak laknak

A postaládájában is madarak laknak

Ó, azok a csodálatos állatok! címmel tart előadást a Nagyszékelyi Könyvtárban május 20-án, hétfőn délután két órakor Telegdi Ágnes írónő.

Telegdi Ágnes nevét az állatszerető gyerekek és szüleik jól ismerik. Bár eredetileg gyógypedagógusnak és magyartanárnak tanult, ma már úgy tartják őt számon, mint Fekete István női reinkarnációját – imádja az állatokat, óvja a természetet, ír, fotóz, könyveket ad ki, hogy minél többen felelősnek érezzük magukat a környezetünkért. Telegdi Ágnes gyerekkora óta nagyon szereti a természetet, de azt sokáig nem is gondolta volna, hogy egyszer majd az állatok megfigyelése fogja kitölteni a napjait. A könyvtárak között és az iskolákban szájhagyomány útján gyorsan elterjedt, hogy az írónő szívesen mesél szépséges könyveiből és vetít diákat az általa megfigyelt állatokról. Így aztán egyre több gyerekközösség hívta meg, hogy mondja el legizgalmasabb történeteit. Az elmúlt több mint hat évben tizenhét megyében, 350 településen, közel 450 író-olvasó találkozón vett részt. Több mint húszezer gyerekkel találkozott. Nagyon szeret természetvédelmi területeken fotózni, de a városi környezetben élő állatokat is szívesen megörökíti. Nagyon hiányzik neki a mindennapi tanítás, de a sok-sok író – olvasó találkozóval azért pótlódik a hiány. A gyerekek lelkesek, figyelnek, szeretik Ági történeteit, és az előadások után szívesen kérdeznek, rengeteg érdekességre kíváncsiak. Mesésen hangzó, igaz történeteinek megírásakor az írónőt két fontos cél vezérli: a gyerekek minél többet olvassanak, és szabadidejükben minél több időt töltsenek a természetben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 14:22, csütörtök | Helyi

A hobbi, amelyhez elhivatottság is kell

A Tamási Polgárőr Egyesület tagjai szakadó esőben, sárban, vagy épp a tűző napon is mennek, hogy felkutassák az eltűnt személyeket, ha arra van szükség.

2019. Június 20. 14:21, csütörtök | Helyi

Évadot zártak a Pántlikások

A Pántlika néptánc együttes május 25-én mutatta be évzáró műsorát a Tamási Művelődési Központban.

2019. Június 20. 14:17, csütörtök | Helyi

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

A Bendegúz Akadémia egyedülálló országos levelezős tanulmányi versenye az elmúlt években az egyik legnagyobb és legrangosabb komplett tanulmányi versennyé vált.

2019. Június 18. 09:22, kedd | Helyi

Szombattól változott a vasúti és buszmenetrend egyaránt

A buszközlekedésben néhány járatot megszüntettek, de ez főleg a tanítási időszakban közlekedőket érinti.