Városlista
2019. november 19, kedd - Erzsébet

Hírek

2019. Május 17. 13:05, péntek | Helyi
Forrás: nlcafe.hu

A postaládájában is madarak laknak

A postaládájában is madarak laknak

Ó, azok a csodálatos állatok! címmel tart előadást a Nagyszékelyi Könyvtárban május 20-án, hétfőn délután két órakor Telegdi Ágnes írónő.

Telegdi Ágnes nevét az állatszerető gyerekek és szüleik jól ismerik. Bár eredetileg gyógypedagógusnak és magyartanárnak tanult, ma már úgy tartják őt számon, mint Fekete István női reinkarnációját – imádja az állatokat, óvja a természetet, ír, fotóz, könyveket ad ki, hogy minél többen felelősnek érezzük magukat a környezetünkért. Telegdi Ágnes gyerekkora óta nagyon szereti a természetet, de azt sokáig nem is gondolta volna, hogy egyszer majd az állatok megfigyelése fogja kitölteni a napjait. A könyvtárak között és az iskolákban szájhagyomány útján gyorsan elterjedt, hogy az írónő szívesen mesél szépséges könyveiből és vetít diákat az általa megfigyelt állatokról. Így aztán egyre több gyerekközösség hívta meg, hogy mondja el legizgalmasabb történeteit. Az elmúlt több mint hat évben tizenhét megyében, 350 településen, közel 450 író-olvasó találkozón vett részt. Több mint húszezer gyerekkel találkozott. Nagyon szeret természetvédelmi területeken fotózni, de a városi környezetben élő állatokat is szívesen megörökíti. Nagyon hiányzik neki a mindennapi tanítás, de a sok-sok író – olvasó találkozóval azért pótlódik a hiány. A gyerekek lelkesek, figyelnek, szeretik Ági történeteit, és az előadások után szívesen kérdeznek, rengeteg érdekességre kíváncsiak. Mesésen hangzó, igaz történeteinek megírásakor az írónőt két fontos cél vezérli: a gyerekek minél többet olvassanak, és szabadidejükben minél több időt töltsenek a természetben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 08:14, hétfő | Helyi

Már nem Barics Péter a Tamási edzője

Távozott a Tamási 2009 FC megyei I. osztályú együttesének kispadjáról közös megegyezés alapján Barics Péter - írta a klub közleményében.

2019. November 18. 08:12, hétfő | Helyi

Csaknem kétszázezer gyermek kóstolt mézet a Mézes reggeli programban

Országszerte több mint 1200 helyszínen csaknem kétszázezer gyermek kóstolt mézet pénteken a mézfogyasztást népszerűsítő Mézes reggeli programban, amelynek nyitó eseményét Tamásiban rendezték.

2019. November 13. 09:37, szerda | Helyi

Márton napi lámpás felvonulás lesz holnap

Hagyományos rendezvény már Tamásiban a Márton napi lámpás felvonulás. A szervezők idén is szeretettel várnak mindenkit, gyermekeket és szüleiket egyaránt.

2019. November 13. 09:30, szerda | Helyi

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tolna megyében 104-en – 29 műszaki szakember és 75 fizikai munkás – dolgoznak a téli üzemeltetésen.