Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 17. 14:48, szerda | Helyi

A rendőrségre hivatkozva próbálnak pénzhez jutni a csalók

A rendőrségre hivatkozva próbálnak pénzhez jutni a csalók

A rendőrség nevében is próbálkoznak a csalók – hívta fel a figyelmet a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

ÖNÖK, TUDTOMMAL, NEM KÉRNEK KÁRTYAADATOKAT? A hét első napján a Tolna vármegyei rendőrség Facebook-oldalának egyik követője intézte a rendőrsökhöz a fenti kérdést. Jól tudja! A rendőrség, de más hivatalos szervek sem kérnek bankkártya- és egyéb biztonsági adatokat! Továbbra is hangsúlyozzák, hogy legyenek egészségesen bizalmatlanok! Az online térben mindennapossá váltak a csalárd szándékú üzenetek! Csak hétfőn öt különböző csalás miatt érkezett bejelentés, feljelentés Tolnában. Egy rendőrségi áloldalra navigáló link SMS-ben érkezett, de mivel a címzett résen volt, anyagi kár nem érte. A többiek kevésbé voltak szerencsések. Egy férfi interneten talált egy külföldi kereskedésnél álmai autójára. A hirdetőnek előbb előleget, majd a vételár összegét is elutalta. Akkor érte meglepetés, mikor a szállító jármű megérkezett a kiszemelt áruért. A kereskedő ugyanis közölte, hogy az ő telephelyén nincs és soha nem is volt a vevő által kifizetett kocsi. Egy sértett 50 ezer forint nyeremény reményében töltött ki egy „pénzintézeti” kérdőívet, de a nyeremény nem érkezett meg, viszont a számlájáról több esetben ismeretlen utalásokat indítottak 100 ezer forintot meghaladó összegben. Másik két esetben egy-egy szolgáltató küldött felszólítást hátralék kifizetésére, valamint vámtartozás rendezésére. A sürgető hangvételű levelekben lévő linkekre kattintva a sértettek kiadták bankkártyaadataikat. Egyiküket 200 ezer, másikukat közel 300 ezer forinttal rövidítették meg a csalók. Az online térben elkövetett csalásokkal kapcsolatos hasznos információkról a kiberpajzs.hu oldalon olvashatnak.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.