Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2019. Június 14. 11:09, péntek | Helyi

A simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak kiemelkedő késő tavaszi, nyár eleji sikerei

A simontornyai Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak kiemelkedő késő tavaszi, nyár eleji sikerei

A iskola székhely- és tagintézményének általános és középiskolás tanulói regionális, országos és Kárpát-medencei szinten értek el tanulmányi, kulturális és sporteredményeket.

A versenyekről a négy felkészítő és kísérő tanáron kívül a kísérő testnevelő számolt be.

Országos közlekedési verseny Nyíregyházán

2019. május 7-én és 8-án rendezték az országos általános iskolás kerékpáros közlekedési versenyt Nyíregyházán. A Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnáziumot a Tolna megyei döntőn első helyezett lány kategóriában Papp Anikó 7.b osztályos, illetve fiú kategóriában Horváth Gyula szintén 7.b osztályos tanuló képviselte a nívós mezőnyben. Itt elméleti, akadálypályás (1. kép) és forgalmi helyzetekben (2. kép) kellett bizonyítaniuk a 20 versenyző között, akik szintén megyei első helyezettek voltak. Mindkét kategóriában remek helytállásukkal öregbítették iskolánk hírnevét, illetve bizonyították rátermettségüket. (Enesei József)

Kárpát-medencei Hungaricum vetélkedő

2018 decemberében a Lakitelek Népfőiskola, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet újfent meghirdette az anyaországi és a külhoni magyar diákok számára Hungarikum vetélkedőjét, melynek ezúttal az „Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében” címet adták. Pincehelyről három nyolcadikos tanulónkkal: Marancsik Mónikával, Somogyi Fruzsinával és Torma Anna Petrával (3. kép) - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét beneveztünk ebbe a nemes versengésbe, amely januártól egészen május 24-ig zajlott.
Végül egy nagyon erős mezőnyben - összesen 242 kárpát-medencei csapat közül - a 10. helyet sikerült megszereznünk.(Kovács Gábor)

Atlétikai diákolimpia országos döntő

Iskolánkat és Tolna megyét Varga Zoltán Alex 7.b osztályos tanuló képviselte a IV. korcsoportban az atlétikai diákolimpia országos döntőjén Székesfehérváron 2019. május 30-án. Atlétánk a rossz időjárási körülmények között és elmaradva az egyéni legjobb eredményétől a középmezőnyben végzett. (Szabadi István)

Kárpát-medencei Környezet- és Egészségvédelmi Csapatverseny

2019. június 7-8-án a pincehelyi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata a XIX. Balogh János Kárpát-medencei Környezet- és Egészségvédelmi Csapatverseny döntőjén járt, melynek helyszíne Budapesten volt. A döntőre a területi fordulókon 10 legjobb eredményt elért csapatot hívták meg. A verseny anyaga különböző tantárgyak környezet-egészségvédelmi tartalmának tantervi anyagából, Balogh János ökológus életrajzából, s előre megadott cikkek tanulmányozásából tevődött össze. Képzőművészeti alkotással is kellett készülni, melynek témája idén a műanyagok károsító hatása volt. A két napos versenyen a pincehelyi csapat : Csik László, Nagy Kristóf és Szajkó Levente (7. o.: 4. kép)) szoros versenyben a 8. helyet szerezte meg. (Bíró Zoltánné)

Ádámok és Évák Ünnepe, avagy vásároljunk stílusosan!

Hét évvel ezelőtt a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház is életre hívta az Ádámok és Évák Ünnepét. A nagy sikerre való tekintettel, azóta minden évben helyet ad ennek a regionális versenynek.
Az idei évadban rendhagyó módon mindenki ugyanazt az epizódot dolgozta fel, egy fiú és egy lány vásárlását láthattuk különböző korok és stílusok szemüvegén keresztül. A mi iskolánk diákjai a KORTÁRS KATEGÓRIÁT választották.
Iskolánk színjátszó csoportja 2019. június 7-én ezzel a produkcióval két fődíjat: „A legjobb női főszereplő”, valamint „A legjobb női mellékszereplő” (1. és 2. kép) és két különdíjat nyertek: „Az előadásért” és a „A legjobb rendezésért”. A díj része egy-egy előadás megtekintése a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban a 2019/2020-as évadban.
Az epizód 12 szereplője általános iskolánk és gimnáziumunk tanulói közül kerültek ki: Ács Tibor, Bodaki Titanilla, Fintor Dávid, Hriczkó Zsombor, Kovács Szonja, Lepsényi Barbara, Menyhárt Nóra, Miklós Olivér, Mosonyi Vivien, Simon Petra, Szemes Bence, Zsolnai Róbert (3. kép). (Patakyné Hegyi Erzsébet)
A két feladatellátási helyről több korosztálynyi résztvevő sokrétű eredménye az intézmény összetett nevelési-oktatási tevékenységét bizonyítja.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Már német nyelvből is tehető nyelvvizsga a gimnáziumban

Októberben szervezik az első vizsgát, melyre várják a jelentkezőket.

2019. Július 17. 10:00, szerda | Helyi

Dörgicse – Szentantalfa a tamási természetjárók hétvégi úti célja

A csoport a Balaton-felvidék egyik legszebb fekvésű településére, Dörgicsére utazik július 20-án.

2019. Július 17. 06:00, szerda | Helyi

Regölyben járt az Ízőrzők stábja

A Duna Televízióban látható műsor a régi magyar konyha hagyományos ízeit kutatja fel.

2019. Július 16. 12:00, kedd | Helyi

Egy hónapig tárgyalási szünet lesz a bíróságokon

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon, a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon az ügyfélsegítő nap szünetel.