Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Július 04. 10:20, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu

A szabadkaiak vitték haza a kupát, jól emeltek a tamásiak

A szabadkaiak vitték haza a kupát, jól emeltek a tamásiak

A csapatversenyben harmadik helyen végeztek a tamási versenyzők az Ireg Kupán, ahol a házigazda épphogy lecsúszott a dobogóról. A legjobbak a szabadkaiak voltak.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, idén is nagyszerű hangulatban zajlott az immáron 12. alkalommal megrendezett Ireg Kupa a Göllesz Viktor iskolában. A három hazai egyesület mellett öt külföldi klub is elfogadta a szervezők meghívását, a cseh Ostrava és Bochumin, a lengyel Wroclaw, a szlovákiai Kassa és a vajdasági Szabadka versenyzői ismerősként üdvözölhették egymást. Bár meghívást kaptak, egy litván, egy lengyel és néhány magyar csapat nem tudott eljönni, mivel az Ireg Kupa éppen egybe esett az olimpiai felmérő versenyek időpontjával. A magyar színeket a győriek mellett két megyei klub, a Tamási, valamint a házigazda Iregszemcse képviselte, s mint azt az eredmények mutatják, nem is rosszul.

Bár az összetett verseny legjobbjának járó serleget a szabadkaiak elcsenték, a tamásiak bronzérme nagyon szépen csillog, és az iregiek is csak hajszállal maradtak le a dobogóról. Szép is lett volna egy érmes helyezés, hiszen a vendéglátó egyesület idén ünnepli fennállása 20. évfordulóját, Süvegjártó Csaba polgármester beszédében meg is köszönte Schmidt László elnök és Szász László vezetőedző évtizedes munkáját, kihangsúlyozva, hogy nélkülük nem itt tartana az iregszemcsei súlyemelés.

A versenyt megtisztelte és díjakat adott át Takács Mária, a Magyar Súlyemelő Szövetség sportigazgatója, aki még ma is aktív masters világbajnok, világcsúcstartó. A legjobb eredményt a felnőttek között a győri Szabó András érte el, az utánpótlás korúak mezőnyében pedig a tamási Orsós Richárd teljesítménye emelkedett ki. Az összetett csapatversenyben a szabadkaiak mögött a győriek végeztek a második, a tamásiak a harmadik, az iregiek a negyedik helyen. Az Ostrava ötödik, a Wroclaw hatodik, a Bochumin hetedik, a Kassa pedig nyolcadik helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.