Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Február 07. 10:08, kedd | Helyi

A szekszárdi kutató-mentők segítségére is nagy szükség volt hétvégén

A szekszárdi kutató-mentők segítségére is nagy szükség volt hétvégén

Mint ismert, szombaton szélsőséges időjárás volt tapasztalható Szekszárdon és környékén is. A viharos és szeles időjárás több helyen fákat döntött ki és a tetőket sem kímélte.

Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai folyamatosan dolgoztak az elmúlt napokban, de emellett kérték a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület segítségét is. Az egyesület hivatalos Facebook-oldalán számolt be arról, hogy szombaton és vasárnap összesen 16 helyszínen végeztek kárenyhítési feladatokat Szekszárd és Sióagárd területén. Mint írják, az elvégzendő feladatok java részét a veszélyesen megdőlt, kidőlt fák eltávolítása és a megrongálódott tetőszerkezetek részleges visszabontása, stabilizálása adta. A beszámolóból kiderül az is, hogy számos helyszínen fogadta őket szörnyű látvány. Ahogyan fogalmaznak: önkéntesként vonultak, saját akaratukból és a tudásukhoz mérten próbálták a maximális teljesítményt nyújtani. A folyamatos munkavégzés közben, néha jól esett volna egy köszönöm, egy meleg ital, de természetesen ezek hiánya nem szegte kedvünket! – írják a bejegyzésben. Végezetül pedig megköszönték a katasztrófavédelem bizalmát és felkérését.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.