Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2020. Március 29. 19:06, vasárnap | Helyi
Forrás: teol.hu

A szezon eltörlése vagy a rájátszás lehet megoldás

A szezon eltörlése vagy a rájátszás lehet megoldás

Öt Tolna megyei csapatot érint az NB-s kézilabda-bajnokságok ideiglenes felfüggesztése, köztük a tamásit is.

Novák András, a magyar szövetség operatív igazgatója szerint a következő hetekben, hónapokban dől el a szezon sorsa.

„Amíg van remény arra, hogy a bajnokságokat folytatni lehet, addig többféle kimenetel is van. Amikor ezek a forgatókönyvek elavulnak, akkor a bajnokságok lezárására vonatkozó szcenáriók lépnek elő. Amit irreálisnak tartok, hogy a jelenlegi tabellával zárjuk a bajnokságokat, mivel túl sok forduló van még hátra” – mondta Novák András a TEOL-nak, aki többször is hangsúlyozta, hogy egyelőre arra készülnek, hogy folytassák a bajnokságokat, de a jelenlegi helyzet nem ideális erre.
Tolna megyében öt csapat (három női, két férfi) érdekelt az NB II-es bajnokságban. Közülük a Szekszárdi Fekete Gólyák KC és dunaföldvári Holler UFC áll a legelőkelőbb helyen, mindketten a harmadik helyet foglalják el a Dél-nyugati csoportban.

„A gond az, hogy senki sem tudja, mi lenne a helyes döntés, hiszen még senki sem került ilyen helyzetbe. Véleményem szerint nem is a mi szintünk a legfontosabb, sokkal inkább az első osztály, hiszen ott nemzetközi kupaindulásról is döntenek a helyezések. Ha a mi bajnokságunkat nézzük, túl vagyunk annyi fordulón, hogy kialakulhattak már az erőviszonyok. Az első hat-hét csapat után nagy a szakadék, így meglátásom szerint egy felső- és alsóházi rájátszás lenne a megoldás. Persze ez is idő függvénye, s csak akkor lenne ennek értelme, ha mihamarabb lecsengene a járvány” – vetette fel az ötletet Törő Szabolcs, a Holler UFC edzője.

Három csapat, a Szekszárdi FGKC, a Tolna KC és a Tamási KC szerepel a női NB II-es bajnokságban. A megyeszékhely gárdája a harmadik helyen áll, két pontra a második PEAC és hattal a listavezető Siófok U22-es csapat mögött, utóbbinál egy meccsel kevesebbet játszva. A tolnaiak sorozatban két győzelmet bezsebelve a kilencedik, a tamásiak a tizedik helyet foglalják el.

A férfiaknál a bronzérmes pozícióban lévő Holler UFC-re rangadó várt volna a két ponttal előtte álló Mecseknádasd vendégeként. A Hőgyészi SC a hatodik helyen áll, vagyis Bán Tamás együttese pont benne lenne az esetleges felsőházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.