Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 21. 19:32, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: szabolcsvonulas.hu

A tamási tűzoltóknak is akadt munkájuk a hosszú hétvégén

A tamási tűzoltóknak is akadt munkájuk a hosszú hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvégén a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére összesen 23 segélyhívás érkezett: 19 műszaki mentéshez, 3 tűzesethez, 1 téves jelzéshez, valamint 1 utólagos tűzjelzés is érkezett

Szombat délután a szekszárdi és tolnai tűzoltókat értesítették, mert Tolnán a Szent István utcában egy erdővel körülvett területen gazdasági épületként szolgáló körülbelül 60 négyzetméteres ház égett teljes terjedelmében, berendezési tárgyakkal együtt. Kiérkezés előtt egy 11,5 kilogrammos pb gázpalack is felrobbant. Ugyanaznap éjjel a tamási tűzoltóknak is akadt munkájuk, Tamásiban a Várhegy utcában egy villanyóra szekrényben kábelek égtek. Kiérkezés előtt a lakók a tüzet eloltották, áramtalanítottak, a tűzoltók az épületet átvizsgálták, de egyéb izzó részeket nem találtak. Vasárnap délután Pakson az Ifjúság utcában egy szelektív hulladékgyűjtő konténer égett, amit a paksi tűzoltók oltottak el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A péntek esti viharral összefüggésben 5 esetben vonultak a dombóvári és szekszárdi hivatásos, illetve a bonyhádi önkéntes tűzoltók. Dombóváron telefonvezetékre, Kurdon úttestre dőlt fához, Kaposszekcsőn vízeltávolításhoz hívták a tűzoltókat. Bonyhádon a Rákóczi utcában az esőzés miatt a domboldal támfala megcsúszott, és egy különálló melléképület oldalát beszakította, illetve az épületet megdöntötte. Bonyhád-Varasdon az erős szél három családi ház tetőszerkezetét károsította.

A vasárnapi viharral kapcsolatban a megye tűzoltóinak 6 esetben kellett vonulniuk, akadályt képező kidőlt fák eltávolításához. Anyagi kár vagy személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.