Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. December 13. 10:32, kedd | Helyi
Forrás: TVMK, fotó: Ruzsics Eszter

A táncoké és a meséké volt a főszerep

A táncoké és a meséké volt a főszerep

Luca-napi búzavetés, Bumberák Maja és Sebestyén István meséi, táncház és karácsonyi énekek tarkították az örömvasárnapot

Advent harmadik vasárnapján - mely a hagyományőrzés jegyében telt – a szervezők örömére ismét nagyon sokan jöttek el a Túrmezei Erzsébet rendezvénytérre, hogy együtt töltsék a délutánt és az estét - számoltak be róla a művelődési központ munkatársai közösségi oldalukon. A rendkívül gazdag programot felvonultató, a Hagyományápolással Tamási Kultúrájáért Alapítvánnyal szoros együttműködésben megszervezett Luca napi vigasságon megtelt a művelődési központ előtere, gyerekek, szülők, nagyszülők vettek részt a programon, a gyermekrajz pályázat eredményhirdetésén, a Luca napi búza vetésén, Bumberák Maja zenés-mesés műsorán, Kissné Kecskeméti Eszter, a Pántlika Néptáncegyüttes és a Bartina Zenekar gyermek táncházán. A jelenlévők meghallgathatták Simon Alexandra előadásában a felcsendülő karácsonyi népénekeket, Sebestyén István bukovinai székely meséit, dalait, a Bartina Zenekar karácsonyi dallamait, a Pántlika Néptáncegyüttes Rügyecske és Aprók csoportjának meghitt műsorát.
Advent utolsó hétvégéjén, december 16-tól 19-ig még számos programmal várják a látogatókat, a közös ünneplésre vágyókat.
December 16-án a Musette Harmonika Együttes, Kegye János pánsípművész, 17-én az óvodások, a Würtz Ádám Általános Iskola énekkara, az Őszirózsa Népdalkör, majd Bebe, 18-án a Holló együttes, a Bon-Bon együttes, 19-én pedig a Kapos Kórus ajándékozza meg közönségét bizonyára emlékezetes percekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.