Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 22. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: TMÖ Elnöki Kabinet

A tehetséges fiatalok a megye szellemi tőkéjének utánpótlásai

A tehetséges fiatalok a megye szellemi tőkéjének utánpótlásai

Átadták a Tolna Megye Talentuma díjakat: a tamási Nyikos Daniella is elismerésben részesült

A Tolna Megyei Önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szekszárdi Tankerülete június 28-án, a szekszárdi Vármegyeházán rendezte meg a hagyományos „Tolna Megye Talentuma” díjátadó ünnepséget. Az eseményen közel kilencven olyan diák részesült elismerésben, akik országos illetve megyei versenyeken kamatoztatták tehetségüket. Az idei alkalommal Gerzsei Péter tankerületi igazgató köszöntőjét követően dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző mondott beszédet.
Gerzsei Péter köszöntőjét Szent-Györgyi Albert gondolataival indította: „az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni”. Az idézetre utalva kijelentette, hogy a jelenlévő tanulók éppen ezért voltak képesek sikeresen szerepelni. Ehhez természetesen hozzájárult a nevelők segítsége, és nem utolsó sorban a diákok kitartása és szorgalma – tette hozzá.

A Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményéből Nyikos Daniella nyerte el a Talentum-díjat. Daniella a Szép Magyar Beszéd Verseny első helyezettje lett ebben a tanévben, és büszkén hozta haza Győrből a Kazinczy-díjat, melyhez ezúton is gratulálunk neki, valamint felkészítő tanárának, Szécsi-Pécsvári Nórának!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.