Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Január 26. 09:20, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: Gyulaj Zrt.

A turisztikai attrakciók komoly előrelépést jelenthetnek Tamási számára

A turisztikai attrakciók komoly előrelépést jelenthetnek Tamási számára

A város vezetése olyan kitörési pontokat keres, amelyek igazodnak a településkörnyék adottságaihoz.

- A fejlesztési terveket úgy állítottuk össze, hogy egy minél vonzóbb, ugyanakkor modern, élhető kisvárost építsünk az itt élők aktív közreműködésével. E koncepció mentén próbáltuk meg érvényre juttatni céljainkat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázataiban. Nem túlzás kijelenteni, hogy tavaly a leghatékonyabb település voltunk pályázatírásban: 14 tenderen indultunk, 3,7 milliárd forintra pályáztunk. Ezek egy része turisztikai célú volt. Kiemelném a zöld város kiírást, amely a legnagyobb volumenű – mondta Porga Ferenc, Tamási polgármestere. – A turisztikai attrakciók nagy részét a gyógyfürdő köré szeretnénk csoportosítani. A fejlesztések kapcsán egyrészt infrastrukturális beruházásokról beszélhetünk: parkolóhely-bővítés, játszótérépítés, mountain bike bringapark kialakítása van tervben, illetve a környező Várhegy és környékének integrálása. A zöld terület felújításáról, látogathatóvá tételéről a kilátóval együtt, valamint a mellette lévő Várhegy – amely egy szőlős, boros terület – bekapcsolása egy borúton keresztül egészen a Miklósvári parkerdőig. Itt épülne a fő attrakció, egy látogatóközpont, amely bemutatná a várost és környékét. Pihenési, kikapcsolódási lehetőséget biztosítana azoknak a családoknak, melyek egyre gyakrabban keresik fel a népszerű kirándulóhelyet – mondta a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!