Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 03. 07:01, kedd | Helyi
Forrás: www.teol.hu

A XIX. Tolna Megyei Polgárőr Találkozó zajlott a hétvégén

A XIX. Tolna Megyei Polgárőr Találkozó zajlott a hétvégén

Az eseményen kitüntetéseket adtak át, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pedig három gépjárművet ajándékozott az egyesületeknek.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta a polgárőrség (közöttük a Tolna megyei szervezetek) szerepét az ország közbiztonságának megteremtésében, és a lakosság biztonságérzetének növelésében. Széles János, a Tolna megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy a magyar államnak köszönhetően Tolna megyében huszonötmillió forintból tud gazdálkodni a megyei szövetség. A száznyolc településből hetvenkettőben működik polgárőrség, amely a rendőrség, a katasztrófavédelem és a NAV munkáját maximálisan támogatja, és a határvédelemben is részt vesz. A technikai felszereltségük alkalmas a dunai folyami ellenőrzésre is, hat csónakjuk és egy drónjuk van, amellyel fokozott ellenőrzéseket tartanak a migrációval szemben. Tolna megyében ezerhétszáznyolcvan polgárőr dolgozik a közbiztonságért. A bűncselekmények leggyakrabban a külterületeken történnek, jellemző például a hétvégi házak feltörése, a fa-, krumpli- és szőlőlopások. Időjárástól függően, főleg téli szezonban a polgárőrök a települések belterületein is szolgálatot látnak el. Az ünnepélyes megnyitó részeként Süvegjártó Csaba, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Megyei Tagszervezetének tagozatvezetője, Iregszemcse polgármestere és Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke hivatalosan is együttműködési megállapodást kötött. A megnyitó záró eseményeként a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Szabó Zoltán megyei rendőrfőkapitány-helyettes adott át három gépjárművet, egyet-egyet a Simontornyai, a Tolnanémedi és az Udvari Polgárőr Egyesületnek. Kiemelkedő polgárőr tevékenységért jutalmat kapott Veres Jánosné, Nagy Dezső és Kardos József, a Felsőnyéki Polgárőr Egyesület tagjai. A „Közlekedésbiztonság terén nyújtott kiváló munkájáért” kitüntető címet Mayer Attila, a Magyarkeszi Polgárőr Egyesület tagja vehette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.