Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 31. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: TMRFK

A zebra megvéd

A zebra megvéd

A gyermekbalesetek elkerülésének érdekében Tolna megyében a rendőrök elsősorban a gépjárművezetők szabálykövető magatartását ellenőrzik a zebrák megközelítésénél.

Az iskolakezdésre nemcsak a gyerekek, hanem a szülők, a tanárok és a rendőrség is készül. Szeptemberben a rendőrség munkatársai és a polgárőrség fokozott jelenlétet biztosít az iskolák és óvodák környékén. Ilyenkor a megnövekvő forgalom nagyobb odafigyelést igényel minden közlekedőtől, gyerektől és felnőttől egyaránt. A tanítás kezdetén és végén hosszabb menetidővel kell számolni, mint a nyári hónapokban.

A rendőrség legfőbb célja ilyenkor is az, hogy egyetlen gyermekbaleset se történjen. Ennek érdekében Tolna megyében is a rendőrök elsősorban a gépjárművezetők szabálykövető magatartását ellenőrzik a zebrák megközelítésénél, de odafigyelnek a biztonsági öv és a gyermekülés szabályos használatára is.

Fogadják meg a rendőrség közlekedésbiztonsági tanácsait a tanévkezdés időszakában is!

Ha autóval viszi gyermekét iskolába, mindig a kijelölt parkolóhelyeken álljon meg, hiszen akár balesethez is vezethet, ha vészvillogót kitéve az iskola bejáratánál áll meg, hogy a kicsiknek minél rövidebb utat kelljen megtennie az iskoláig!
Ha a kisebb gyerek közösségi közlekedéssel vagy gyalog megy iskolába, eleinte kísérjék el, gyakorolják be az útvonalat, és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat!
A mobiltelefonálás járművezetés közben tilos, de a gyalogosok számára is veszélyes lehet, ha valaki az úttestre lépéskor belefeledkezik a készülékbe, vagy a zenétől nem hallja a közeledő autókat.
Ha autóval viszik gyermeküket iskolába, mutassanak példát azzal, hogy bekötik a biztonsági övet, és gyermeküktől is kérjék ugyanezt!
Amennyiben az iskolák környékén van gyalogos-átkelőhely, kérjük, hogy azon menjenek át, még akkor is, ha sétálni kell kicsit a biztonságos átkeléshez, mert a zebra megvéd!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.