Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2020. December 17. 10:34, csütörtök | Helyi

Ajándéknak színlelték a csalást

Ajándéknak színlelték a csalást

Az elmúlt hetekben többen is tettek feljelentést Tolna megyében ismeretlen tettesek ellen, akik az egyik távközlési cég alkalmazottjának adták ki magukat, és csaptak be vagy megkíséreltek becsapni embereket.

Az elkövetők módszere az volt, hogy telefonon felhívtak – rendszerint idős – embereket azzal, hogy számlakedvezményt kapnak, ha adataikat egyeztetik. A kicsalt személyes adatok birtokában nagyértékű műszaki cikkeket – zömében tabletet vagy telefont – rendeltek a sértett nevére. A telefontársaság szabályzata szerint a náluk megrendelt terméket csak a megrendelő veheti át. A csalók ezért a megrendelt értékeket úgy szerezték meg, hogy egy újabb telefonálás során azt állították, hogy a felhívott személy valamelyik hozzátartozóját akarják meglepni kollégai vagy barátai, és ezért a sértett címére rendelték meg az „ajándékot”. Miután a tárgyak megérkeztek, a csalók elmentek az értékekért a sértettekhez, majd azokat később, jóval áron alul eladták. A feljelentések kapcsán a Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak csalás gyanúja miatt. A nyomozók széleskörű adatgyűjtésének köszönhetően alig két hét alatt beazonosították a csalás feltételezett elkövetőit, egy 33 éves egyházaskozári férfit, 35 éves feleségét és egy rokonukat. A szekszárdi rendőrök 2020. december 9-én tetten érték és elfogták a csalókat. A társaság tagjait előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi és felesége 2020 novembere óta több tucat embert csapott be, és több mint százat kísérelt meg átverni. A nyomozók az elkövetők elfogása után több csalással megrendelt nagyértékű telefonkészüléket és készpénzt is lefoglaltak. A bűncselekmények vizsgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják. A nyomozók az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogtak egy Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei helyi lakost.