Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Szeptember 30. 09:18, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

Akvarellfestményekből nyílt tárlat Tamásiban

Akvarellfestményekből nyílt tárlat Tamásiban

Egy újabb lehetőség a kulturális élvezetekre, a művészeti értékek megtekintésére, a kikapcsolódásra: Haás Mária akvarellfestményeiből rendezett kiállítás nyílt meg nemrégiben a tamási Kindl Kupola Galériában.

A tárlatot Berkesné Imre Erika nyitotta meg, közreműködött a Würtz Ádám művészeti iskola zongoratanára és a Vályi iskolák diákjai.

Az 1959-ben született, Tamásiban élő Haás Mária lapunkhoz eljuttatott önéletrajzában beszámol arról, hogy gyerekkora óta szívesen rajzol, fest, ez hatott a pályaválasztására is. Tamásiban Vincze József műhelyében sajátította el a fazekasság alapjait, majd Kaposváron kerámiakészítőnek tanult. Ezekben az években több országos pályázatra adta be munkáit, amelyeket kiállításra és díjazásra érdemesnek tartottak. Országos első helyezést ért el díszítőrajz és művészettörténetből 1980-ban. Vizuális nevelést is tartalmazó képzése mellett képzőművészeti szakkörbe is járt. Tizenöt évig foglalkozott kerámiával.

Haás Mária jelenlegi munkahelye a Tamási Művelődési Központ, ahol gyerekeknek tart kézműves foglalkozásokat, és akvarellszakkört is vezet. A Tamási Galéria tárlatait 2018 óta szervezi. Haás Mária már több mint tizenöt éve, hogy rátalált kedvenc festőszerére, a vízfestékre, melynek a finomsága, áttetszősége nagyon tetszik neki.

Nyári szabadsága egy részét alkotótáborokban tölti. Ezek mindig feltöltik, és minden alkalommal új technikát sajátít el. Tagja a „Bárka” Művészeti Szalonnak, amellyel sok közös kiállításon vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.