Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2019. Szeptember 03. 06:59, kedd | Helyi

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg.

Háborognak Pincehely és a környékbeli települések lakói az idáig még nem cáfolt hírek miatt, nevezetesen, hogy decembertől már nem áll meg náluk a Budapest és Pécs között közlekedő Mecsek InterCity, megfosztva ezzel a helyieket a gyors vonatközlekedés lehetőségétől. A probléma miatt már mozgolódnak a környékbeliek a közösségi oldalon "Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg. Erre válaszul, annak érdekében, hogy a döntéshozókat meggyőzzük a vonat megállásának létjogosultságáról aláírásgyűjtésbe kezdtünk" - írja egy helyi lakos. Az aláíróív kérdése, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyorsabb közlekedés érdekében a MÁV-START Zrt. továbbra is megállóhelyet biztosítson az IC vonatoknak Pincehely településen?" A polgárok aláírásukkal támogathatják a kezdeményezés sikerét. Amennyiben szívesen csatlakozna valaki a petícióhoz, megtehetik a pincehelyi könyvtárban, a Frézia virágboltban, a Gabi vegyeskereskedésben vagy önkénteseknél Pincehelyen és környékén. Az aláírásban csak nagykorú állampolgárok vehetnek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 15:33, szerda | Helyi

Lopás miatt a tamási rendőrök keresik őket

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik a tolvajok felkutatásában.

2024. Július 22. 13:17, hétfő | Helyi

Módosultak az iskolakezdési támogatás feltételei Tamásiban

A képviselő-testület megemelte a támogatás összegét és szélesebb körben lehet igényelni.

2024. Július 18. 09:42, csütörtök | Helyi

Megjelent nyomtatásban Tamási legújabb várostérképe

Az ingyenes, nyomtatott várostérképet keressék Tamási főbb turisztikai pontjain (pl. Termálfürdő, Dámpont Ökoturisztikai Látogatóközpont)!

2024. Július 15. 08:31, hétfő | Helyi

Változik az autóbuszok menetrendje néhány Tamásit érintő járatnál

A Volánbusz Zrt. tájékoztatja a Tisztelt utazóközönséget, hogy forgalomszervezési okokból 2024. augusztus 17-től az alábbi menetrend módosítást vezeti be: