Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 03. 06:59, kedd | Helyi

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg.

Háborognak Pincehely és a környékbeli települések lakói az idáig még nem cáfolt hírek miatt, nevezetesen, hogy decembertől már nem áll meg náluk a Budapest és Pécs között közlekedő Mecsek InterCity, megfosztva ezzel a helyieket a gyors vonatközlekedés lehetőségétől. A probléma miatt már mozgolódnak a környékbeliek a közösségi oldalon "Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg. Erre válaszul, annak érdekében, hogy a döntéshozókat meggyőzzük a vonat megállásának létjogosultságáról aláírásgyűjtésbe kezdtünk" - írja egy helyi lakos. Az aláíróív kérdése, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyorsabb közlekedés érdekében a MÁV-START Zrt. továbbra is megállóhelyet biztosítson az IC vonatoknak Pincehely településen?" A polgárok aláírásukkal támogathatják a kezdeményezés sikerét. Amennyiben szívesen csatlakozna valaki a petícióhoz, megtehetik a pincehelyi könyvtárban, a Frézia virágboltban, a Gabi vegyeskereskedésben vagy önkénteseknél Pincehelyen és környékén. Az aláírásban csak nagykorú állampolgárok vehetnek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.