Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2019. Szeptember 03. 06:59, kedd | Helyi

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg.

Háborognak Pincehely és a környékbeli települések lakói az idáig még nem cáfolt hírek miatt, nevezetesen, hogy decembertől már nem áll meg náluk a Budapest és Pécs között közlekedő Mecsek InterCity, megfosztva ezzel a helyieket a gyors vonatközlekedés lehetőségétől. A probléma miatt már mozgolódnak a környékbeliek a közösségi oldalon "Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg. Erre válaszul, annak érdekében, hogy a döntéshozókat meggyőzzük a vonat megállásának létjogosultságáról aláírásgyűjtésbe kezdtünk" - írja egy helyi lakos. Az aláíróív kérdése, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyorsabb közlekedés érdekében a MÁV-START Zrt. továbbra is megállóhelyet biztosítson az IC vonatoknak Pincehely településen?" A polgárok aláírásukkal támogathatják a kezdeményezés sikerét. Amennyiben szívesen csatlakozna valaki a petícióhoz, megtehetik a pincehelyi könyvtárban, a Frézia virágboltban, a Gabi vegyeskereskedésben vagy önkénteseknél Pincehelyen és környékén. Az aláírásban csak nagykorú állampolgárok vehetnek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 10:40, péntek | Helyi

Elhajtott a cserbenhagyó sofőr

A tamási rendőrök előállították azt a 25 éves értényi férfit, aki Fürged térségében előbb balesetet okozott, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről.

2023. Január 27. 10:38, péntek | Helyi

Kismalacok, anyadisznó is odaveszett a tűzben

Anyadisznó, kandisznó, előhasas koca, kismalacok és borjú veszett oda a múlt pénteki nagyszékelyi tűzben, amelyben nem csak a melléképület, hanem a családi ház is lángra kapott.

2023. Január 20. 09:05, péntek | Helyi

Már lehet jelentkezni a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló Boldogasszony zarándokvonatra

Már várják a foglalásokat a csíksomlyói pünkösdi búcsúba 2023. május 25-én induló Boldogasszony zarándokvonatra.

2023. Január 20. 09:04, péntek | Helyi

Író-olvasó találkozót tartottak a Würtzben

Ismét ellátogatott a Würtz Ádám Általános Iskolába Böde Péter, a Vándor Meseíró. Ezúttal öt foglalkozást tartott nyolc alsó tagozatos és két felsős osztály részére.