Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2019. Szeptember 03. 06:59, kedd | Helyi

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Aláírást gyűjtenek a pincehelyi és környékbeliek

Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg.

Háborognak Pincehely és a környékbeli települések lakói az idáig még nem cáfolt hírek miatt, nevezetesen, hogy decembertől már nem áll meg náluk a Budapest és Pécs között közlekedő Mecsek InterCity, megfosztva ezzel a helyieket a gyors vonatközlekedés lehetőségétől. A probléma miatt már mozgolódnak a környékbeliek a közösségi oldalon "Az utóbbi hónapokban elterjedt annak a híre, hogy a Máv Start Zrt. InterCity vonatai december 9-e után Pincehely állomáson nem állnak majd meg. Erre válaszul, annak érdekében, hogy a döntéshozókat meggyőzzük a vonat megállásának létjogosultságáról aláírásgyűjtésbe kezdtünk" - írja egy helyi lakos. Az aláíróív kérdése, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy a gyorsabb közlekedés érdekében a MÁV-START Zrt. továbbra is megállóhelyet biztosítson az IC vonatoknak Pincehely településen?" A polgárok aláírásukkal támogathatják a kezdeményezés sikerét. Amennyiben szívesen csatlakozna valaki a petícióhoz, megtehetik a pincehelyi könyvtárban, a Frézia virágboltban, a Gabi vegyeskereskedésben vagy önkénteseknél Pincehelyen és környékén. Az aláírásban csak nagykorú állampolgárok vehetnek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 11:22, szerda | Helyi

Elfogták a sírrongálót Nagykónyiban

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

Eltűnt Fodor Krisztina és Kepl Dalma Alina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.