Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Március 26. 10:20, szerda | Helyi
Forrás: fotó: Örményi János

Alapcsőletétel

Alapcsőletétel

Munkagödörbe helyezték a szennyvízberuházás elindulását jelképező első csövet Tamásiban

A Fő és a Vágóhíd utcák találkozásánál, Pátzay Pál Aratás című alkotásának közelében március 25-én délelőtt Ribányi József polgármester és Solymosi Tamás, a Betonút Zrt. képviselője jelképesen a munkagödörbe helyezte a szennyvízberuházás elindulását jelképező első csövet.
A 2015 májusára elkészülő új, 12 km-es szennyvízvezetékre 800 család tud majd rákötni, s ezzel közel 100%-os lesz a város szennyvízellátottsága. A beruházás megvalósításához az önkormányzat 83,8%-os támogatást, azaz 737,6 millió Ft-ot nyert el az Európai Uniótól és a Magyar Államtól.
Az ünnepségen felszólaló Hirt Ferenc országgyűlési képviselő a városi vezetők és a kivitelezésben közreműködő cégek képviselői előtt elmondott beszédében kiemelte az egészséges ivóvíz biztosításának és megőrzésének fontosságát, melynek egyik feltétele a szennyvíz-elvezetés és kezelés, s talán nem véletlen, hogy a mai esemény is közel esik a víz világnapjához, március 22-hez.
A projekt kivitelezését elnyert Betonút Zrt. és Közmű-Alagút Zrt. alkotta konzorcium nevében Szilágyi Balázs megértést és türelmet kért az avatáson megjelent tamásiaktól, rajtuk keresztül az összlakosságtól a munkálatok okozta várható kellemetlenségekért.
Ribányi József polgármester a kitartó és céltudatos erőfeszítéseket emelte ki, hogy a munkálatok a hosszú évek sikertelen próbálkozásai, a pályázati feltételek többszöri módosítása ellenére megkezdődhetnek. Ő is türelmet kért, mert a szennyvízzel szinte egy időben a geotermia távfűtőrendszer kiépítése is zajlik majd. Kiemelte, hogy a 2014-2020-as új pénzügyi ciklusban egy több száz milliós keretet nevesítettek, különítettek el a belső utak, a járdák helyreállítása, amely régi igénye már az itt élőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!