Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 17. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: kapos.hu

Apadásnak indultak a megye vízfolyásai

Apadásnak indultak a megye vízfolyásai

Tolna megyében a kisvízfolyások által veszélyeztetett települések védelme érdekében ezidáig mintegy hatszáz homokzsákot használtak fel

Dombóváron a Bajcsy-Zsilinszky utcában a Kapos felé vezető csapadékvíz elvezetésére szolgáló zsilipet elzárták, ahol a dombóvári hivatásos tűzoltóság két szivattyúval végzi a víz átemelését. A Kandó Kálmán és a Gyenis utca végeinél az esővíz által telített árkokat hatvan homokzsák felhasználásával elzárták, és a felgyülemlett vizet kiszivattyúzták.

Tamásiban a Gím és a Termál utcában a Koppány magas vízállása miatt a visszaduzzasztott csapadékvíz elvezető árokból a tamási önkormányzati tűzoltók szivattyúzták ki a felgyülemlett esővizet.

Az önkormányzat Döbröközön is felkészült az esetleges védekezési feladatokra, szükség esetén a katasztrófavédelmi induló készletek rendelkezésre állnak.

A Kapos hétfő délben Dombóvárnál 446 centiméterrel tetőzött, azóta több mint 60 centimétert apadt a vízszint.

A Hábi csatorna 257 centiméterrel tetőzött Csikóstőttősön hétfőn délben, azóta folyamatosan apad, jelenleg közel 80 centiméterrel alacsonyabb a vízállás a tetőzéshez képest.

A Sió emelkedő vízszintje miatt Simontornyán és Tolnanémediben szivattyúzást végeznek a belterületi vizek eltávolítására.

Az érintett települések a belvízi jelenségek kezelését, illetve ahol szükséges, ott átemelő szivattyúzást végeznek, valamint folyamatos figyelőszolgálatot működtetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.