Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Május 09. 08:14, csütörtök | Helyi
Forrás: fotó: csobaingatlan.hu

Átadták a Garzon Bútor Zrt. fémmegmunkáló üzemét

Átadták a Garzon Bútor Zrt. fémmegmunkáló üzemét

A Zrt. fémipari üzletágának létrehozása kapcsán kialakított fémmegmunkáló üzemet április 30-án, ünnepélyes keretek között avatták fel Tamásiban.

A város polgármestere, Porga Ferenc az átadón úgy fogalmazott: a cég az alapítása óta élenjárónak számít a hazai bútorgyártás terén, és fontos szerepet tölt be a hazai bútorellátásában. A Garzon Bútorral tehát egy olyan sikeres vállalat került a városba, amely Magyarország egyik vezető közületi bútorgyára, nemcsak a hazai, de az európai piacra is versenyképes termékeket tud előállítani. - Öröm, megtiszteltetés és köszönet, hogy Tamásit választották – hangsúlyozta a polgármester. - Nemcsak azért, mert adóforintjaikkal a város költségvetését gyarapítják, hanem azért is, mert családoknak adnak munkát a városban és a város környékén, jelenleg 30-an dolgoznak itt. Talán mondhatom, hogy a siker egy kicsit a közös munka eredménye is: a beruházó-vállalkozó cég, az önkormányzat és nem utolsó sorban az itt élők közös sikere. A város önkormányzata a gyakorlatban is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy az északi iparterületen is egy befektető és vállalkozóbarát környezetet alakuljon ki.
Csizmadia-Csiky László, a Zrt. fémipari üzletágának vezetője elmondta: a cégüknek két üzletága van; a faipari Székesfehérváron, míg a fémipari Tamásiban. Az elmúlt egy évben – mióta a Garzon Bútor Zrt. megjelent Tamásiban – erős bázist építettek, szinte teljesen a nulláról indulva: új telephelyen, új munkatársakkal, új gépekkel, új technológiával, új termékekkel, új piacon állják meg most a helyüket. A fejlesztés azonban nem ért véget, vannak tervek a jövőre nézve is. - Elsősorban egy második csarnokot szeretnénk építeni, melyben raktárt helyeznénk el, illetve egy porfestő üzemet – avatott be a részletekbe Csizmadia-Csiky László. - Ezen kívül, amennyiben elindul az összeszerelési tevékenység is nálunk, akkor azt szintén az új csarnokban végeznénk. Gépi beruházásokat is tervezünk, szeretnénk az élhajlító kapacitásunkat megduplázni, valamint egy lézerstancoló kombigépet vásárolni és üzemebe helyezni, egy új csővágó lézerrel együtt.
Az átadó ünnepség az üzemcsarnok bejárásával, majd fogadással ért véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.