Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. December 17. 08:45, péntek | Helyi

Átadták a Szent Erzsébet Rózsa díjat

Átadták a Szent Erzsébet Rózsa díjat

A Tamási Katolikus Közösség tagja, Gyenei Györgyné vehette át az elismerést, melyet minden évben egy-egy személynek ítélnek oda Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, azaz a magyar hagyományok szerint november 19-én.

Gyenei Györgyné karitatív tevékenységével, a közösségben végzett kiemelkedő - ám áldozatos - munkájával érdemelte ki Szent Erzsébet Rózsáját. Isten áldása kísérje a jövőben és adjon erőt, egészséget szolgálatához – kívánták neki az átadón.
A Szent Erzsébet Rózsája díj az Árpád-házi Szent Erzsébet legendájából eredeztetett díj, mely az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek és a díjazottak személyes példájának elismerésére szolgál, hogy az együttérzés, a felebarátainkért érzett felelősség és a tevékeny szeretet keresztény eszméjét az egyénekben és a közösségekben felébressze, és ébren tartsa.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1999. december 16-án alapította a díjat és első ízben 2000-ben adták át.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 18. 10:20, kedd | Helyi

Szakképzett ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal harminc munkatársa tett sikeres vizsgát, és vehette át kormányablak ügyintéző oklevelét 2021. január 11-én a Vármegyeháza dísztermében.

2022. Január 18. 10:17, kedd | Helyi

Újabb felhívást tett közzé a rendőrség, keresik az eltűnt lányt

A Tamási Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Sárközi Violetta eltűnése kapcsán.

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi

Ivartalanítási akció Tamásiban

A Tamási Állatvédő Egyesület hatalmas lehetőséget kapott a Hundehilfe Ungarn szervezettől: velük együttműködve ivartalanítási akciót indíthatnak kutyák számára.