Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2023. Szeptember 05. 09:48, kedd | Helyi

Átadták a vármegyei kitüntető címeket

Átadták a vármegyei kitüntető címeket

A hagyományokat követve idén is ünnepi közgyűlés keretében adták át a vármegyei kitüntető díjakat azoknak, akik gyarapító módon hatottak szűkebb pátriánkra.

Elsőként „A Tolna Megyei Németségért” nívódíjat adták át. A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége 2023-ban a Tolna Megyei Németségért Nívódíjban részesítette dr. Józan-Jilling Mihály főorvost, aki az elmúlt több mint 29 évben végzett önzetlen, áldozatos és professzionális munkájával a németség számára nem csak a városában, a vármegyében, hanem országosan és az országhatáron túl is ismertséget, elismertséget hozott. Több mint két évtizedes, kiemelkedő hivatástudattal végzett áldozatos munkája, a katasztrófák és a tűz elleni védekezés folyamatos szakmai támogatása, a vármegyei hivatásos, önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelemben érintett ifjúsági szervezetek tevékenységének támogatása és működési feltételeinek biztosítása terén tett erőfeszítéseinek elismeréséül érdemelte ki a Tolna Vármegye Közbiztonságáért elnöki elismerést Gergelics István. Több mint két évtizedes közszolgálati pályafutása alatt a pénzügyi területen végzett lelkiismeretes, megbízható és fejlődésre törekvő munkájáért, valamint kimagasló szakmai ismeretei és vezetői tevékenysége mellett segítőkészsége elismeréséül Tolna Vármegye Közszolgálatáért díjjal jutalmazta a vármegye Simonné Horváth Andreát. Harminc éves közigazgatási pályafutása alatt – pénzügyi, szociális és anyakönyvvezetői területen – végzett szakszerű, kimagasló és precíz szolgálatáért érdemelte ki a Tolna Vármegye Közszolgálatáért díjat Kresz Józsefné. Dombóvár sportéletének fejlesztése, valamint a fiatalok testmozgásra való ösztönzése érdekében tanúsított példamutatása, az eredményekben, illetve szakmai sikerekben bővelkedő, kimagasló hivatástudattal végzett nevelői és edzői tevékenysége elismeréseként Sipos Márton-díjat vehetett át Miszlai József. A népi kultúra megőrzéséért, a néptánc, valamint Tolna vármegye tájegységei és az itt élő kisebbségek táncos tradíciójának továbbadásáért végzett két évtizedes, generációkat összekötő és közösségépítő tevékenységének elismeréséül Babits Mihály-díjban részesült a helyi civil szervezet, a Pántlika Néptánc Együttes.

Bezerédj István-díjat érdemelt ki a civil szférában kifejtett önzetlen szerepvállalása, valamint Udvari község lakóinak jóléte érdekében három évtizeden át végzett áldozatos, szakértő, közösségépítő településvezetői munkája elismeréséül Peszt Attila. Társadalmi felelősségvállalása, széles látókörű gondolkodása, az agrárium terén végzett példaértékű kutató-fejlesztő tevékenysége, valamint a fenntartható mezőgazdaság érdekében kifejtett, nemzetközi szinten is eredményes erőfeszítései elismeréseként részesült Beszédes József-díjban Molnár István. A „Jó Állam” koncepció beteljesítéséért, a szolgáltató, ügyfélközpontú közigazgatás megteremtéséért, illetve a helyi társadalom államigazgatásba vetett bizalma erősítéséért végzett magas színvonalú munkájáért, példaértékű és áldozatos társadalmi szerepvállalásáért, a pandémiás és egyéb vármegyére ható válságok elleni védekezésben tanúsított tevékenységéért, a megye javát szolgáló állami döntések szakszerű és hatékony végrehajtásáért szolgált rá szűkebb hazánk legrangosabb kitüntetésére, a „Tolna Vármegyéért” díjra: dr. Horváth Kálmán főispán.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Szüreti mulatság lesz a hétvégén Szakályban

Szüreti felvonulással és kulturális programokkal is várják a szakályiakat, és a Szakályba látogatókat szombaton.

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Ellepték a rendőrök az utakat, egész héten tart a razzia

A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-én 7 órától október 2-án 7 óráig.

2023. Szeptember 28. 12:48, csütörtök | Helyi

Azt mondta, megbeszélésre siet, 260 ezres bírság lett a vége

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax.

2023. Szeptember 26. 14:00, kedd | Helyi

Kocsolán már aprították a tűzrevalót

A Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai résen voltak, időben megtalálták a Nagykónyiból ellopott fát.