Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.

2020-ban első alkalommal hirdette meg az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ az „Az Év turistaháza 2020.” pályázatát, amelyben a nagyközönség bevonásával keresték meg Magyarország kedvenc vendégházát. A járványügyi korlátozások miatt csak most 2021. júniusában kerülhet sor a 2020. évi díj átadására, amikor a turistaszálláshelyek ismét fogadhatnak vendéget. A pályázat célja a természetbe beépülő szálláshelyek népszerűsítése mellett az volt, hogy minél többen látogassanak el az ország különböző pontjaira, és a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek. A Facebook közösségi oldalon szoros hajrában végül a szavazatok alapján az Annafürdő Vendégház nyert. Mindemellett a díjátadó után átadásra került a Szentkúti kunyhó-Ökoház is, mely az idén 11,75 MFt-os támogatással teljesen megújult, kibővült férőhelyekkel és átalakult az épületgépészeti rendszere. Az ökoház továbbra is nomád, puritán turistaszálláshelyként fog üzemelni, egyedi, népies stílusban, cserépkályhákkal, kemencével, csikótűzhellyel, komposzt és angol wc-vel, mindezt teljesen függetlenül a közüzemektől, így a teljesen önálló életmód kipróbálására is lehetőség nyílik. A célközönség a kisebb turistacsoportok, családok, akik kicsit elvonulva a külvilágtól, a természetben kívánnak teljes mértékben kipihenni fáradalmaikat. Az ünnepségen Potápi Árpád János a térség országgyűlési képviselője, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Petényi Mirkó az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs igazgatója, Szentpéteri Sándor az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára és Gőbölös Péter a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója mondtak köszöntőt. A vezérigazgató, Petényi Mirkótól vehette át a részvénytársaság képviseletében az Aktív Magyarország „Az Év turistaháza 2020.” oklevelét.

Címkék: Gyulaj Zrt, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 08:56, péntek | Helyi

Böjte Csaba látogat Tamásiba

Szent Brigitta szentmise keretében július 23-án, pénteken 17 órától Böjte Csaba ferencesrendi atya is tiszteletét teszi Tamásiban.

2021. Július 23. 08:55, péntek | Helyi

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom Tolna megyében

Az elmúlt hét csapadékos időjárása miatt megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

2021. Július 20. 08:37, kedd | Helyi

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek és Önkormányzati Tűzoltóságok találkoztak

A Tamási Tűzoltólaktanya adott otthont június 26-án annak a rendezvénynek, melynek keretein belül önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok képviselői tanácskoztak.

2021. Július 20. 08:34, kedd | Helyi

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új motorok, kerékpárok, laptopok kerültek a tolna megyei polgárőr egyesületekhez. A Tamási Polgárőr Egyesület két elektromos robogót vehetett át.