Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Július 26. 13:05, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu

Az ősök emléke előtt tisztelegtek Szakályban

Az ősök emléke előtt tisztelegtek Szakályban

15 csapat jelentkezett a megmérettetésre, köztük három kisszékelyi és egy tamási delegáció.

A hagyományok és az ősök emléke előtt tisztelegve, immár másodszor, aratónapot tartottak a hétvégén Szakályban. Feuerbach Szabolcs szervezőtől megtudtuk: 15 csapat jelentkezett a megmérettésre, köztük három kisszékelyi és egy tamási „delegáció”. A polgármesteri hivatalnál elfogyasztott aratópálinka és reggeli után – melyhez a Medinai Népi Zenekar szolgáltatott zenét – hosszú menetben indultak a népviseletes emberek a piactér mögötti területre, ahol várt rájuk a munka. Ahogy az ilyenkor illik, kéziszerszámokkal láttak neki a feladatnak, később pedig közös fotók is készültek. Az idősebbek később gyorstalpaló kaszáló tanfolyamot tartottak a fiataloknak, bízva abban, hogy a jövő évi aratónapon talán ők is kaszát ragadnak.

Az eredményhirdetésen aztán minden csapat elismerésben, oklevélben részesült és kaptak egy kékfestős ruhába „öltözött” üveg bort is. Délután köszöntőt mondott Törő Péter polgármester, illetve kulturális műsort láthattak az érdeklődők. Kisszékelyből két fellépő jött el: a Bokréta Hagyományőrző Népdalkör és a Margaréta Néptánccsoport. Tamásiból pedig az Operett Amatőr Színjátszó Egyesület érkezett. Műsort adott továbbá Holubné Rózsika, illetve Kovács József, és mire Magyar Rózsa előadására került a sor, több százan gyűltek össze a piactéren. Végül ünnepi szentmisét tartottak a katolikus templomban, és aratóbál zárta a programot, amelyen szintén a Medinai Népi zenekar muzsikált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.