Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Május 10. 10:35, szerda | Helyi

Az újrahasznosítás jegyében nyílt kiállítás

Az újrahasznosítás jegyében nyílt kiállítás

A fenntarthatóság és újrahasznosítás jegyében nyitották meg a Vályi Péter Szakképző Iskola Kindl Kupola Galériájának újabb kiállítását

A kiállítást Hirt Nóra, a Zöld Hangya Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnöke nyitotta meg. Mint elmondta: Tamásiban 2013 óta működik az ÖKO Kuckó, az idei tanévtől pedig a Vályi Péter Szakképző Iskola diákjainak is elindítottak egy ÖKO szakkört, minden hónapban más-más témában alkothatnak a tanulók. Rengeteg ötlet vár megvalósításra még, ám eddig is sok alkotás készült, melyeknek egy része a kiállításon is megtekinthető: használati tárgyak, ajándék- és dísztárgyak lepték el a galéria falát, természetesen minden újrahasznosított alapanyagokból készült.

Az egyesület játékot is hirdet a kiállításhoz kapcsolódóan: várják iskolás, óvodás csoportok helyes megfejtéseit arra vonatkozóan, hogy ki hány tárgy alapanyagát tudja megtippelni, vagyis arra kíváncsiak, hogy egy adott kiállítási tárgy vajon miből készült. A megfejtéseket a Zöldhangya Egyesület facebook oldalára várják, a legjobban tippelőkre közös fagyizás vár az egyesület jóvoltából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.