Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 28. 09:24, csütörtök | Helyi

Az ünnepek idején is hallhattuk a szirénákat

Az ünnepek idején is hallhattuk a szirénákat

Öt tűzesethez és tizenhárom műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói az elmúlt öt nap leforgása alatt.

Két alkalommal melléképületben keletkezett tűz, Szakályban egy kémény melletti gerenda égett, két esetben fa eltávolításához, míg hat alkalommal közúti közlekedési balesetekhez riasztották a tűzoltóegységeket az egyéb kisebb beavatkozások mellett. Kigyulladt egy lakóház tetőszerkezete és a hozzá tartozó melléképület péntek reggel Pakson, az Árpád utcában. A tűzesethez a paksi, a sárbogárdi és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a tetőszerkezet megbontásával három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat. A beavatkozó tűzoltóegységek egy gázpalackot is kihoztak az épületegyüttesből. A tűzeset idején senki nem tartózkodott a családi házban, amelynek lakói a rokonaikhoz költöztek. Kémény melletti gerenda égett péntek délelőtt Szakályban, egy Bartók utcai ingatlan pincéjében. Az eseményhez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik puttonyfecskendő segítségével oltották el a keletkezett lángokat, továbbá értesítették a kéményseprőket. Lakóépületet veszélyeztetett egy 15 méter magas gesztenyefa péntek délelőtt Alsónyéken, a Vasút utcában. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a vármegyeszékhely magasból mentőjéről láncfűrész segítségével vágták vissza a fát az elektromos hálózat vezetékeinek vonaláig. Félpályás közúti akadályt képezett egy útra dőlt fa péntek délután Pakson, a Fehérvári úton. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrész segítségével tették teljes szélességében járhatóvá az érintett útszakaszt. Húsz centiméter magasan állt a víz szombat reggel Szekszárdon, egy Tavasz utcai ingatlan kazánházában. A műszaki mentéshez a vármegyeszékhely tűzoltói vonultak, akik szivattyú segítségével távolították el a vizet. Lehajtott az úttestről egy személyautó szombat délelőtt Bátaszéknél, az M6-os autópálya jobb oldali pályatestjéről. A baleset helyszínére a bátaszéki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik visszasegítették a járművet a szilárd útburkolatra. Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó kedd délután Gyönkön, a 6313-as számú út tizedik kilométerénél. A baleset helyszínére a szekszárdi hivatásos és a gyönki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították és a kerekeire állították a járművet, amelynek sofőrje önerejéből hagyta el az utasteret.

Címkék: tűzoltók, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.