Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 13. 10:31, csütörtök | Helyi

Azzal fenyegette, elvágja a torkát

Azzal fenyegette, elvágja a torkát

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt egy év két hónap börtönbüntetésre ítélt egy harmincegy éves férfit a Tamási Járásbíróság.

A büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették. Ha újabb bűncselekmény elkövetése miatt a vádlottnak börtönbe kellene menni, akkor a büntetés kétharmad részének a letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A férfinak meg kell fizetnie harmincezer forint bűnügyi költséget. Az ítélet jogerős, tájékoztatta a teolt dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlott általános iskolát végzett, szakképzettsége nincs, egy Tamási környéki kistelepülésen él, és közmunkásként dolgozik. Többszörösen büntetett előéletű, állt már bíróság előtt önbíráskodásért, lopás és súlyos testi sértés miatt is. Tavaly június 23-án történt, hogy a vádlott nevelt lánya a pénztárcáját az ABC-ben felejtette. A térfigyelő kamera rögzítette, amint a sértett lánya magához veszi a pénztárcát. A vádlott este hét óra körül megjelent a sértett házánál, aki éppen az udvaron tartózkodott. A vádlott felelősségre vonta a nőt a pénztárca miatt, és követelte vissza, a benne lévő iratokkal együtt. Hogy nyomatékot adjon a „kérésének” kétszer pofon is ütötte a sértettet, majd kicsavarta a jobb kezét, amitől a nő a földre esett. Közben a vádlott azzal fenyegetőzött, hogy a nála lévő késsel elvágja a nyakát, ha nem teljesíti a kérését, amit a sértett nem tudott megtenni. Egyrészt a nevelt lánya látható a bolti kamera felvételén, nem ő. Másrészt szellemi fogyatékossága miatt a bíróság cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte. Egészségi állapota végleges, sőt az életkor előrehaladtával még romolhat is. A vádlott végül feldúltan távozott a sértett házától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!