Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 07. 08:49, hétfő | Helyi

Bálizs István kékfrankosa lett a város bora

Bálizs István kékfrankosa lett a város bora

Szombaton lezajlott a Járási Borverseny, hetven mintát kóstoltak a szakavatott borbírák és a társadalmi zsűri tagjai.

- A 2017-es évjárat nagy poteciállal rendelkező, nagy beltartalmi értékekkel bíró borokat hozott, ennek a fő oka az, hogy egy hosszú tenyészidejű, magas cukorfokú, szép szeptember végi-októberi időszakot éltünk meg, ami a nagyar szőlők beérettségét illetően kulcsfontosságú. Úgy gondolom, hogy a gazdák kezében megvolt a lehetőség arra, hogy mind a fehér, mind a vörös, mind a rosék tekintetében szép, érett, gyümölcsös borokat készítsenek. A mintaszám egy kicsit szerényebb volt, mint az előző években - mondta Módos Ernő borász, az Alisca Borrend nagymestere, a zsűri elnöke. - A fehéreknél egy nem felelt meg a követelményeknek, vörösekben sajnos több,5-6 nem volt versenyképes. A roséknál két stílus látszódott, az egyik az un. olasz sítlus, a pirosas, vidám, gyümölcsös, a másik pedig a hagymahéj színű, kicsit sárgás-barnás stílusú, mind a kettőben kóstoltunk szépeket.

A Nagy Fehér Arany díjat a teveli Veres Pince 2017-es chardonnayja érdemelte ki, az Arany Közönség Díjat is az ő pincészetük Rajnai rizlingje kapta. A Nagy Rosé Arany díjat a felsőnyéki Szőlőhegy KFt. 2017-es Néró-roséja vehette át. A Nagy Vörös Arany díjat a Horváth Pince 2015-ös évjáratú cabernet savignon bora kapta, míg Tamási Város Borának idén Bálizs István 2017-es évjáratú kékfrankosát választották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!