Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2020. Május 21. 11:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Bár sok téves riasztás volt, szándékos megtévesztő jelzés nem futott be a tűzoltókhoz

Bár sok téves riasztás volt, szándékos megtévesztő jelzés nem futott be a tűzoltókhoz

A tavalyi év során összesen 179 eseményhez riasztották a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagjait.

A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság 2019-es munkájáról a tűzoltóság parancsnoka, Dubóczki Balázs számolt be a város képviselő-testületének.

A tavalyi év során összesen 179 eseményhez riasztották a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagjait. 144 esetben önállóan, a hivatásos egységek igénybevétele nélkül számolták fel a káreseményeket. A kárhelyeken összesen 7999 percet töltöttek el, 14 könnyű sérült, és 11 súlyos sérült személy mentésében vettek részt, az esetek során pedig négy személy hunyt el. Szerencsére a vonulások során a tűzoltók egy esetben sem szenvedtek sérülést. A 179 esemény közül 82 tűzeset, 50 műszaki mentés és 40 téves jelzés volt, 7 káreseményt pedig már a kiérkezésük előtt sikerült felszámolni. – Többféle téves jelzést lehet megkülönböztetni. Ha valaki jóhiszeműen tesz bejelentést, de valójában tévedett, vagy ha szándékosan akarják megtéveszteni a tűzoltókat – mondta Dubóczki Balázs. – A harmadik, amikor a beépített tűzjelző rendszer indul be véletlenül, azaz úgy, hogy ténylegesen nincs tűz, és nem mondja le senki. A 40 téves jelzésünk többsége ilyen volt, szándékosan megtévesztő jelzés nem történt a tavalyi évben sem – tette hozzá. A Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület az év során bekövetkezett káreseteknél 62 alkalommal, az összes káreset 34, 64 %-ának felszámolásában vett részt, segítve ezzel az önkormányzati tűzoltóság munkáját.

Eseménydús évet tudhat maga mögött a tűzoltóság, rendezvényekből és szakmai programokból sem volt hiány. Tamásiban rendezték meg a Megyei Flórián napot 2019-ben, valamint a tűzoltóság épületének tetőterében kialakított Regionális Képzési Központot is átadták. Az év során technikai bemutatókat tartottak több településen, csatlakoztak a Nyitott Szertárkapuk rendezvényhez, de szerveztek családi napot, és láttak vendégül testvérvárosból érkező tűzoltókat is.

- Ütemezés szerint végrehajtottuk a helyismereti foglalkozásokat, tűzcsap ellenőrzéseket, szituációs- és helyi szintű ellenőrző gyakorlatokat, illetve megtartottuk az elméleti, gyakorlati képzéseket, tűzvédelmi, munkavédelmi oktatásokat – adott részletes tájékoztatást a tűzoltóparancsnok. - Részt vettünk a Hőgyészi Agrokémia Kft. szakályi telephelyén, valamint a Prímaenergia Zrt. pincehelyi tároló üzemében megtartott külső védelmi terv gyakorlaton, törzsvezetési gyakorlaton. A május 4-én átadott Regionális Képzési Központban az év során folyamatosan szerveztünk képzéseket a Tolna, Somogy, Baranya, Fejér megyében működő önkormányzati tűzoltóságok, valamint önkéntes tűzoltó egyesületek részére. A képzések során a meghívott előadók a szervezeteket beavatkozásaik során leginkább érintő témákban tartottak interaktív előadásokat, gyakorlati bemutatókat.

A Tamási Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság három szolgálati csoportban, tíz fővel látja el a napi szolgálatot. Szolgálati naponként négyen teljesítenek szolgálatot, 2-3-an a laktanyában, míg 1-2 tűzoltó a saját lakásán tartózkodik szolgálati idő alatt, vagyis ügyeletes.
Tavaly egyébként a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Ellenőrzési Szolgálat Mobil Ellenőrzési Osztálya ellenőrzést hajtott végre, melynek keretében ellenőrizték a szolgálatot ellátó állomány szakmai felkészültségét, a szakmai végzettségeket igazoló dokumentumokat, valamint az orvosi alkalmasság igazolásának meglétét is, az ellenőrzések során mindent rendben találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 08:35, kedd | Helyi

Felgyújtotta magát egy férfi Döbröközön

Benzinnel öntötte le magát, és a ruháját fel is gyújtotta egy férfi Döbröközön.

2020. Június 02. 08:34, kedd | Helyi

Fokozott rendőrségi ellenőrzést rendeltek el a nyárra Tolna megyére is

Június 1-jétől egészen augusztus 31-én éjfélig kell fokozott rendőri jelenlétre számítani az utakon.

2020. Június 01. 10:38, hétfő | Helyi

Életet mentettek Simontornyán

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

2020. Május 31. 09:40, vasárnap | Helyi

Újabb állami földekre lehet ajánlatot tenni

A legtöbb földrészletet Miszlán és Tamásiban hirdettek meg huszonkét, illetve huszonegy területtel.