Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. Augusztus 21. 06:56, szerda | Helyi
Forrás: deltahirek.hu

Barátja nem érti, miért nem előzött tovább a tegnapi balesetben elhunyt motoros

Barátja nem érti, miért nem előzött tovább a tegnapi balesetben elhunyt motoros

A helyszínen a szemtanúk többen elmondták: a motoros nem ment gyorsan, valószínűleg megijedhetett.

Egy 53 éves férfi halt meg tegnap abban a balesetben, ami Tamási és Iregszemcse között történt a 65-ös főút, 52-es kilométerszelvényénél - tudtuk meg Búsné Hepp Gyöngyvér rendőrségi sajtóreferenstől. Helyszíni információk alapján a szürke motort vezető férfi előtt haladt egy busz, mely előtt egy kocsi jobbra kívánt fordulni. A motoros megelőzte a buszt, majd vissza akart térni a sávjába, ahol későn vette észre, hogy a busz előtt haladó kocsi jobbra akar fordulni, ezért a kocsi mögött közlekedő német házaspár oldalkocsis motorja is lassít. A férfi emiatt hirtelen fékezett, majd elesett. A motor neki csúszott a német motor oldalkocsijának, a vezetője pedig az aszfaltra esett. Az érkező busz vezetője elrántotta a kormányt, hatalmasat fékezett, de már nem tudott időben megállni, így a férfi a busz alá esett és alászorult. Az utasok és a szemtanúk azonnal leszálltak, letolták a buszt a férfiről. A kiérkező mentők sokáig próbálták a férfit újraéleszteni, de nem sikerült, a helyszínen meghalt. A férfi legjobb barátjával indult Siófokra egy veterán motor kiállításra, ahová egyébként a német házaspár is tartott. - Gyorsan nem mentünk az biztos, valami baki lehetett a barátom részéről, nagyon nehéz ezt most feldolgozni - mondta el Ferenc, az elhunyt férfi barátja. Hozzátette, a barátja több mint húsz éve motorozott, jól motorozott, mindig bevárták egymást, nem tudja felfogni miért történt. A helyszínen a szemtanúk többen elmondták a motoros nem ment gyorsan, valószínűleg megijedt, mikor észrevette a kanyarodó kocsit, ezért eshetett el. A barátja azonban nem érti, miért nem előzött tovább, hiszen mint mondta, szemből nem érkezett semmi. Az utasokért mentesítő járat érkezett, a közel harminc utas nem sérült meg. Hogy pontosan miért történt a baleset, a rendőrség még vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 11:40, szerda | Helyi

Egységre és együttes döntésre kell törekedni

Fontos, hogy a lakosság nemcsak látható, hanem gyorsan, szakszerűen, határozottan, jogszerűen és nem utolsósorban emberségesen intézkedő rendőrrel, rendőrséggel találkozzon, hangsúlyozta az új tamási rendőrkapitány.

2020. Február 18. 10:05, kedd | Helyi

Még lehet csatlakozni a kihíváshoz

Az Olvasás Öröméért címmel kihívást tett közzé a Könnyü László könyvtár az olvasni szeretőknek.

2020. Február 18. 09:59, kedd | Helyi

Házfalnak ütközött egy autó Nagyszokolyon

Az eset tegnap este történt, a jármű két utasát kórházba szállították.

2020. Február 14. 09:16, péntek | Helyi

Az ülés alól került elő a kábítószer

Három simontornyai fiatallal szemben indítottak büntetőeljárást a tamási rendőrök kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.