Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 21. 06:56, szerda | Helyi
Forrás: deltahirek.hu

Barátja nem érti, miért nem előzött tovább a tegnapi balesetben elhunyt motoros

Barátja nem érti, miért nem előzött tovább a tegnapi balesetben elhunyt motoros

A helyszínen a szemtanúk többen elmondták: a motoros nem ment gyorsan, valószínűleg megijedhetett.

Egy 53 éves férfi halt meg tegnap abban a balesetben, ami Tamási és Iregszemcse között történt a 65-ös főút, 52-es kilométerszelvényénél - tudtuk meg Búsné Hepp Gyöngyvér rendőrségi sajtóreferenstől. Helyszíni információk alapján a szürke motort vezető férfi előtt haladt egy busz, mely előtt egy kocsi jobbra kívánt fordulni. A motoros megelőzte a buszt, majd vissza akart térni a sávjába, ahol későn vette észre, hogy a busz előtt haladó kocsi jobbra akar fordulni, ezért a kocsi mögött közlekedő német házaspár oldalkocsis motorja is lassít. A férfi emiatt hirtelen fékezett, majd elesett. A motor neki csúszott a német motor oldalkocsijának, a vezetője pedig az aszfaltra esett. Az érkező busz vezetője elrántotta a kormányt, hatalmasat fékezett, de már nem tudott időben megállni, így a férfi a busz alá esett és alászorult. Az utasok és a szemtanúk azonnal leszálltak, letolták a buszt a férfiről. A kiérkező mentők sokáig próbálták a férfit újraéleszteni, de nem sikerült, a helyszínen meghalt. A férfi legjobb barátjával indult Siófokra egy veterán motor kiállításra, ahová egyébként a német házaspár is tartott. - Gyorsan nem mentünk az biztos, valami baki lehetett a barátom részéről, nagyon nehéz ezt most feldolgozni - mondta el Ferenc, az elhunyt férfi barátja. Hozzátette, a barátja több mint húsz éve motorozott, jól motorozott, mindig bevárták egymást, nem tudja felfogni miért történt. A helyszínen a szemtanúk többen elmondták a motoros nem ment gyorsan, valószínűleg megijedt, mikor észrevette a kanyarodó kocsit, ezért eshetett el. A barátja azonban nem érti, miért nem előzött tovább, hiszen mint mondta, szemből nem érkezett semmi. Az utasokért mentesítő járat érkezett, a közel harminc utas nem sérült meg. Hogy pontosan miért történt a baleset, a rendőrség még vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.