Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 16. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Barics Péterrel hajt az aranyra a Tamási

Barics Péterrel hajt az aranyra a Tamási

Készül a megyei I. osztályú focibajnokság 2019/2020-as szezonjára a Tamási 2009 FC. Új edzővel, Barics Péterrel és új játékosokkal hajtanak rá a bajnoki aranyra.

Csupán fél évig volt munka nélkül Barics Péter, aki tavaly év végén érdekes körülmények között távozott a Dunaföldvár FC-től. Az őszi idény utolsó fordulójának délelőttjén köszöntek el tőle a vezetők, a földvári csapat pedig már ki sem állt este a Tamási elleni zárómeccsre. A dunaújvárosi szakember három évig volt a DFC alkalmazásában, eleinte játékos-edzőként, aztán csak edzőként. Mint akkor fogalmazott: a háttérben lévő problémák miatt mindkét fél úgy látta jónak, ha útjaik elválnak. Ugyanakkor – és ezt is kihangsúlyozta – köszöni a munkát a vele dolgozó játékosoknak, s a lehetőséget a vezetőknek, hogy felnőtt csapatnál edzősködhetett. Barics korábban játékosként megfordult a Szekszárdi UFC-ben és a Paksi FC-ben – utóbbival az első osztályban is pályára léphetett. Filotás Attila technikai vezető elmondta: az új edzővel is az első három hely valamelyikét célozzák meg, de titkon reménykednek benne, hogy a szezon végén fényesebb érem kerül majd a játékosok nyakába. Barics Péter nem egyedül érkezett, korábbi játékosai közül Farsang Patrik, Benke Viktor, Kugli Ákos és Hajdók Gábor is vele tartott Tamásiba, amelynek így igazán acélos kerete lesz az új szezonra. Eddig ketten igazoltak el: Papp Gábor Dombóvárra, Baranyai Dávid pedig Tevelre szerződött. A két szezon alatt 68 gólt jegyző játékos-edző, Jammeh Haruna is marad, egyedül Samuel Ellis Ato gondolkodik a távozáson. A ghánai játékos megkapta a magyar állampolgárságot, s szeretné kipróbálni magát magasabb osztályban. Állítólag NB II.-es csapatoktól vannak ajánlatai a korábban az NB I.-es Kaposvári Rákócziban és Pécsi MFC-ben is futballozó középpályásnak. Ha nem jön össze neki, akkor ő is Tamásiban folytatja. Az, hogy milyen létszámú lesz a keret, s kik maradnak, Barics Péter a napokban fogja eldönteni. Az biztos, hogy a tamásiak ezen a héten szerdán Lajoskomáromban (18 óra) játsszák első edzőmeccsüket, két nap múlva, pénteken pedig a Tab ellen (18.30) lépnek pályára hazai környezetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.