Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2019. Július 11. 10:51, csütörtök | Helyi

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban

Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányokról és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók.

Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Porga Ferenc, Tamási polgármestere és Hirtné Illés Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vágták át a szalagot még május 4-én, Szent Flórián napján a régiós képzési központon, ahol a hétvégén elindult az első képzés – írja a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányokról és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók. A képzést dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, tolna megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg. Mlinkó Pál tű. százados, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsok-helyettese a gyakorlattervező programot ismertette a résztvevőkkel. Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a riasztásokat kezelő KAP-online rendszer használatáról, valamint a tűzoltási és műszaki mentési adatlapok kitöltéséről tartott előadást. A képzés konzultációval és a felmerülő kérdések megbeszélésével zárult. A következő képzésre szeptemberben kerül sor, majd havonta egy-egy alkalommal tartanak továbbképzéseket Tolna Baranya, Somogy és Fejér megye önkéntes tűzoltó egyesületei és önkormányzati tűzoltóságai részére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Már német nyelvből is tehető nyelvvizsga a gimnáziumban

Októberben szervezik az első vizsgát, melyre várják a jelentkezőket.

2019. Július 17. 10:00, szerda | Helyi

Dörgicse – Szentantalfa a tamási természetjárók hétvégi úti célja

A csoport a Balaton-felvidék egyik legszebb fekvésű településére, Dörgicsére utazik július 20-án.

2019. Július 17. 06:00, szerda | Helyi

Regölyben járt az Ízőrzők stábja

A Duna Televízióban látható műsor a régi magyar konyha hagyományos ízeit kutatja fel.

2019. Július 16. 12:00, kedd | Helyi

Egy hónapig tárgyalási szünet lesz a bíróságokon

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon, a Szekszárdi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon az ügyfélsegítő nap szünetel.