Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 11. 10:51, csütörtök | Helyi

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban

Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányokról és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók.

Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Porga Ferenc, Tamási polgármestere és Hirtné Illés Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vágták át a szalagot még május 4-én, Szent Flórián napján a régiós képzési központon, ahol a hétvégén elindult az első képzés – írja a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányokról és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók. A képzést dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, tolna megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg. Mlinkó Pál tű. százados, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsok-helyettese a gyakorlattervező programot ismertette a résztvevőkkel. Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a riasztásokat kezelő KAP-online rendszer használatáról, valamint a tűzoltási és műszaki mentési adatlapok kitöltéséről tartott előadást. A képzés konzultációval és a felmerülő kérdések megbeszélésével zárult. A következő képzésre szeptemberben kerül sor, majd havonta egy-egy alkalommal tartanak továbbképzéseket Tolna Baranya, Somogy és Fejér megye önkéntes tűzoltó egyesületei és önkormányzati tűzoltóságai részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.