Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2019. Július 11. 10:51, csütörtök | Helyi

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban

Beindult a képzés a Tamási tűzoltólaktanyában kialakított régiós képzési központban

Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányokról és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók.

Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, Porga Ferenc, Tamási polgármestere és Hirtné Illés Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vágták át a szalagot még május 4-én, Szent Flórián napján a régiós képzési központon, ahol a hétvégén elindult az első képzés – írja a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az első továbbképzésre Tamásiból, Gyönkről, Simontornyáról, Nagymányokról és Bölcskéről érkeztek önkéntes, valamint önkormányzati tűzoltók. A képzést dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, tolna megyei igazgatóhelyettes nyitotta meg. Mlinkó Pál tű. százados, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsok-helyettese a gyakorlattervező programot ismertette a résztvevőkkel. Bán Attila tű. ezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a riasztásokat kezelő KAP-online rendszer használatáról, valamint a tűzoltási és műszaki mentési adatlapok kitöltéséről tartott előadást. A képzés konzultációval és a felmerülő kérdések megbeszélésével zárult. A következő képzésre szeptemberben kerül sor, majd havonta egy-egy alkalommal tartanak továbbképzéseket Tolna Baranya, Somogy és Fejér megye önkéntes tűzoltó egyesületei és önkormányzati tűzoltóságai részére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 11. 09:35, péntek | Helyi

Rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakokban

Az önkormányzati választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.

2019. Október 11. 09:34, péntek | Helyi

Önkormányzati választások lesznek vasárnap

A tamási választókerületben a megválasztható képviselők száma 8 fő, ennek megfelelően a választópolgárok szavazataikat érvényesen legfeljebb 8 képviselő-, 1 polgármester-jelöltre, valamint 1 megyei listára adhatják le.

2019. Október 10. 08:10, csütörtök | Helyi

Beleshettek a Sportok Házába

Az épülő Sportok Házába nyertek bepillantást tegnap a tamási sportegyesületek, valamint a város diáktestületének képviselői.

2019. Október 07. 11:49, hétfő | Helyi

Felmérik a kábítószerhelyzetet a városban

Szeptemberben ismét összeültek a Tamási Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai. Ez alkalommal a város középiskoláinak helyzetbemutatása volt a fókuszban.